Spotify, TikTok benzeri özelliği test ediyor

Spotify, TikTok benzeri özelliği test ediyor

Spotify, bünyesine yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Son olarak Spotify, TikTok benzeri özelliğiyle geliyor.

Spotify, kullanıcılarının uygulamada daha çok vakit geçirmesini sağlamak için yeni özellikler ekliyor. Son olarak Öne Çıkan Küratörler özelliğini test eden platform, kullanıcıların popüler çalma listelerini herkesle paylaşmayı hedefliyor. Şimdi ise, TikTok benzeri dikey video özelliğini getiriyor.

Spotify kullanıcıları, yakın zamanda müziklerini bir ‘keşif beslemesi‘ ile edecek. Kullanıcıların yeni müzikler bulmasına yardımcı olan bu özellik test aşamasında. İşte detaylar!

Spotify, size 8 saniyelik 15 şarkı önerecek

TikTok’un dikey video ile keşfetme özelliği, son yıllarda fazlasıyla sevildi. Bu nedenle de pek çok sosyal medya platformu bu özelliğe yer verdi. Şimdi ise Spotify, bu özelliğin peşinde. ‘Discover‘, yanı ‘Keşfet‘ adı verilen bu özellik, bir test kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Spotify’ın testi, Spotify mobil uygulamasını ana ekranında 8 saniyelik 15 adet şarkı önerecek. Şirket, TikTok’un sahip olduğu başarıya ulaşmayı hedefliyor. Platformun alt menüsünde yer alan Keşfet butonu ile bu özelliğe erişmek mümkün.

spotify-tiktok-benzeri-ozelligi-test-etmeye-basladi-2.webp

TikTok ile aynı şekilde dikey formattaki içerikler kaydırılarak tüketiliyor. Tabii ki Spotify, her kullanıcının içerik paylaşmasına izin vermiyor. Müzik yayıncılarının paylaştığı video müziklerin olduğu kısa videolar bu alanda yer alacak. Alt kısımda ise şarkının adı, sanatçısı ve albümün görseli yer alacak.

Spotify, günde 15’e kadar yeni öneri sunacak. Dinlediklerinizi beğendiyseniz sanatçıyı takip edebilir, listenize ekleyebilir ya da sosyal medyadan paylaşabilirsiniz. Şimdilik test, Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve İngiltere‘deki Android ve iOS kullanıcıları ile sınırlı. Betanın farklı yerlere genişleyip genişlemeyeceği hakkında ise henüz bir bilgi yer almıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.