Spotify Uyku Modu zamanlaması!

Spotify Uyku Modu zamanlaması!

Açık bıraktığınızda şarjı yiyen Spotify’ın Uyku Modu özelliği ile siz uyurken uygulama otomatik olarak kapanabilecek. 

Bazıları gerçekten de uykuya dalmak için müziğe ya da rahatlatıcı seslere ihtiyaç duyabiliyor. Bu noktada karşımıza çıkan Spotify, alanının en popüler uygulaması olarak da görülüyor. Ancak bu uygulamanın zaman yönetimini yapmak da önemli. 2019 yılında Spotify kullanıcıların, mobil uygulamasında ne kadar zaman geçirileceğini belirleyeceği bir zaman kontrolü ekledi. Uyku zamanlayıcısı olarak adlandırılan Türkçe uygulamasında ise Otomatik Kapatma olarak sunulan özelliği birçok kişi bilmiyor.

Söz konusu özellik ile belirli bir süre geçtikten sonra dinlediğiniz müziği ya da podcast’ı otomatik olarak kapatmak için Spotify’da bir uyku zamanlayıcısı ayarlayabilirsiniz. Bu faydalı özellik telefonunuzun bataryasının bir gecede tükenmemesi için ideal olarak sayabiliriz. Bu özelliği kullanması ise oldukça basit.

Aşama aşama Spotify Uyku Modu zamanlaması nasıl yapılır?

Öncelikle Spotify uygulamasına girin ve bir şarkıyı ya da podcast’ı açın, sonrasında istediğiniz parçayı seçtikten sonra sağ üst kısımda bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Buraya tıkladığınızda karşınıza birçok seçenek çıkacak. Ancak sizin seçmeniz gereken şey, üstteki fotoğrafta da görüldüğü gibi minik ay simgesinin yanında yer alan ‘’Otomatik Kapatma’’.

Buraya tıkladığınızda karşınıza ses girişini durdurmak için zaman aralıkları çıkacak. 5 dakika, 10 dakika, ve 1 saat gibi aralıklar bulunduğu gibi bir de parça sonu kapatma gibi alternatif seçenekler sunuluyor. Uyku zamanlayıcınızı ayarladıktan sonra, ayarladığınız zamandan itibaren geri saymaya başlar ve süre dolduğunda otomatik olarak Spotify oynatmayı durdurur. İhtiyacınıza göre seçtiğiniz zamanlamayla artık telefonunuzun bütün gece uygulamanın içinde bir şeyler çalmasını engelleyebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.