Spotify'a ile yüksek kaliteli müzik geliyor

Spotify'a ile yüksek kaliteli müzik geliyor

Kullanıcılara daha kaliteli müzik sağlayacak olan Spotify HiFi için tarih bilgisi geldi. 

Müzik platformu, abonelerine daha yüksek kaliteyi hissettireceği yeniliği paylaştı. Söz konusu özelliğin Spotify yüklü cihazlarda ve Spotify Connect özellikli hoparlörlerde kullanılacağı belirtildi. Yeni özellikle müziklerin tam anlamıyla “duyulabileceği” aktarıldı.

Spotify, YouTube kanalı aracılığıyla yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Abonelerin daha yüksek kalitede müzik dinleme isteğine kulak veren platform, müzik kalitesinin çok düşükten çok yükseğe manuel ayarlama imkanını açıkladı. Bu özellikle de herhangi bir kalitesi kaybı olmadığı belirtildi. Bu özelliğin başka müzik platformları tarafından Android‘de kullanıldığı biliniyordu.

Spotify’ın, HiFi ile müziklerde daha fazla derinlik ve netlik kazandıracağı aktarılıyor. Bu özelliğin sıradan müzik kullanıcılarına olduğu kadar profesyonelce ilgi duyan kişiler için de önemli olduğu belirtiliyor. Sanatçı Billie Eilish videodaki konuşmasında, “Yapıldığı şekilde duyulmasını istediğimiz müzikler yaptığımız için bu özellik gerçekten önemli.” dedi.

HiFi, müzik aletleri tarafından kaydedilen sesi dinleyiciye gerçeğinden neredeyse farksız olarak aktarabilme özelliği anlamına geliyor. Bu nedenle sanatçıların ilgi duyduğu konular arasında yer alıyor. Spotify’ın yeni özelliğinin bu yıl içinde kullanıma alınması bekleniyor.

Bu özellikle birlikte Spotify‘ın 80 ülkede daha kullanılabilir olacağı duyuruldu. Yeni bölgelerde Asya, Afrika, Karayipler ve Avrupa yer aldığı belirtildi. Bangladeş, Pakistan ve Nijerya gibi internet kullanımın hızlı arttığı ülkelerde de faaliyete geçildiği aktarıldı.

son-dakika-spotify-rtukten-lisans-izni-aldi.jpg

Spotify’ın kullanıma yeni açıldığı ülkeler şu şekilde;

Azerbaycan, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belize, Benin, Butan, Botsvana, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Kamboçya, Kamerun, Çad, Komorlar, Fildişi Sahili, Curaçao, Cibuti, Dominika, Ekvator Ginesi, Esvati̇ni̇, Fiji, Gabon, Gambiya, Gürcistan, Gana, Grenada, Gine, Gine-Bissau, Guyana, Haiti, Jamaika, Kenya, Kiribati, Kırgızistan, Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti, Lesotho, Liberya, Makao, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Mali, Marshall Adaları, Moritanya, Mauritius, Mikronezya, Moğolistan, Mozambik, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Pakistan, Palau, Papua Yeni Gine, Ruanda, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Solomon Adaları, Sri Lanka, St. Kitts ve Nevis, St. Lucia, St. Vincent ve Grenadinler, Surinam, Tanzanya, Doğu Timor, Togo, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tuvalu, Uganda, Özbekistan, Vanuatu, Zambiya ve Zimbabve.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.