Spotify'da videolu podcast dönemi

Spotify'da videolu podcast dönemi

Müzik dinleme platformu Spotify, uzun bir süredir geliştirme süreci devam eden yeni videolu podcast uygulamasını belli ülkeler için kullanıma sundu.

Spotify, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı videolu podcast paylaşım özelliğini artık hayata geçiriyor. Başlangıçta yalnızca ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşayan kullanıcılar için açılacak. Fakat kısa bir süre içerisinde tüm dünyada kullanıma sunulacak. İşte detaylar…

Spotify, Anchor aracılığıyla videolu podcast oluşturmaya olanak sağlıyor!

Spotify üzerinde videolu podcast paylaşımı aslında daha önce adını sıkça duyduğumuz, fakat gelişi uzun süren özelliklerden biri oldu. Zira 2020 yılının ikinci yarısından itibaren şirket, bu konuda attığı adımları sürekli olarak paylaştı.

spotify-android-uygulamasina-buyuk-bir-derdi-bitirecek-yenilik.webp
O zamandan beri Spotify, yayınladıkları programları videolu podcast olarak da paylaşmak isteyen yayıncıların sayısının artması için kısmi olarak destekliyor. Bu hizmet ise ilk başladığı günden itibaren yalnızca kullanıcıların küçük bir kısmına hitap ediyordu. Fakat son güncellemeyle birlikte ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya genişleyerek yüz milyonlarca müşterinin hizmetine sunuldu.

Tabii pek çok kişi tıpkı YouTube Music’de bulunan videolu izleme seçeneğinde olduğu gibi burada da 2’ye bölünmüş durumda. Fakat Spotify’da YouTube gibi bu noktada videosuz dinleyebilme seçeneği sunduğunu açıkladığı için sorunun ortadan kalktığını söyleyebiliriz Tabii şirket, getirmiş olduğu bu yeni özellik ile kullanıcıların içerikle daha derinden bağlantı kurmasını hedeflediğini söylüyor. Fakat atmış olduğu bu adımla birlikte direkt olarak YouTube’un pazar payına göz diktiği açıkça gözüküyor.

Öte yandan Spotify bu özelliği bazı kesimleri kendine çekmek için büyük bir pazarlama aracına dönüştürebilir. Zira Elon Musk’ın Joe Rogan’ın podcast’indeki görüntüsünün benzerini sıkça burada da görebiliriz. Buna ek olarak şirket bazı ek özellikleri de güncellemenin beraberinde getirecek. Örneğin Anchor’un mevcut ses bölümleri video sürümleriyle toplu olarak değiştirmek için kullanılabilecek. Ayrıca Spotify, uzaktan çekilen içeriğin kalitesini artırmaya yardımcı olan bir podcast ve video kayıt hizmeti olan Riverside ile entegre olduğunu söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.