Spotify’dan müjde! Spotify bağış dönemi başlıyor

Spotify’dan müjde! Spotify bağış dönemi başlıyor

Pandemi günlerinde, birçok konser ve müzik festivali iptal edildiğinden, Spotify zor durumda kalan müzisyenlere destek olmak için yeni bir gelişme duyurdu. Spotify bağış dönemi başlıyor.

Müzisyenler önümüzdeki zamanlarda, Spotify sanatçı profil sayfalarından bağış toplama seçeneğine sahip olacaklar. Böylece dinleyicilerinden bağış alabilecekler. Ayrıca müzikseverler, sevdiği müzisyenler için istediği oranda bağışta bulunarak sanatçılara destek olabilecek. Tüm bağışlar doğrudan sanatçıya veya sanatçının seçtiği organizasyona gidecek. Yani Spotify kendi için herhangi bir pay almayacak.

Spotify bağış dönemi başlıyor

Popüler müzik platformunun mücadeleci müzisyenlere yardımcı olmasının bir diğer nedeni de Help Musicians, PRS Foundation ve Recording Academy’s MusiCares gibi kuruluşlar için 113 milyon abonesini bağış yapmaya teşvik etmek. Spotify, bağışların 10 milyon dolar ile eşleşmesini taahhüt etti.

Günümüzde, müzisyenlerin çoğu paralarını şarkılarını satmaktan ziyade konserlerden kazanıyor. Ancak özellikle son zamanlarda Corona virüsü pandemisi nedeniyle iptal edilen veya ertelenen etkinlikler ile sanatçıların çoğunun para kazanmak için başka bir yolu kalmamış gibi görünüyor.

Dev müzik platformundan geniş çaplı yardım

Spotify konuyla ilgili olarak, “Corona virüsü pandemisi, Spotify sanatçılarını derinden ve olumsuz yönde etkiliyor. Biz de bu yaratıcı topluluk için nasıl destek olabileceğimizi düşündük. Spotify, müzisyenleri hayranlarıyla bir araya getirmekte önemli bir rol oynasa da, birçok gelir kaynağı bu kriz nedeniyle tamamen kesintiye uğradı veya durduruldu” dedi.

Spotify’ın yanı sıra, Amazon Music, Facebook, ve YouTube Music gibi diğer teknoloji şirketleri de müzik endüstrisi çalışanlarını desteklemek için MusiCares gibi kuruluşlarla ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde bağışların bir bölümü müzisyenlere, bir kısmı prodüksiyon ekiplerine, teknisyenlere ve diğer endüstri çalışanlarına maddi destek konusunda yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.