Spotify’dan yeni öneri özelliği geliyor!

Spotify’dan yeni öneri özelliği geliyor!

Spotify her geçen gün yeni özellikler eklediği bünyesine işlevsel bir öneri özelliği daha getiriyor.

Kullanıcılar, bu kapsamda rekor dinlenmeye ulaşan Spotify Podcast yayınlarına artık daha kolay bir şekilde ulaşabilecek. Böylece Spotify podcast öneri özelliği sayesinde kıyıda köşede kalmış olan yayınlar kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Spotify podcast öneri özelliği geliyor

Normalde popüler müzik ve podcast dinleme kategorisinde yalnızca şarkı listesi için öneriler yapan Spotify, artık bu yayınları için de bir öneri sistemi getiriyor. Müzik öneri özelliği gibi kullanıcılarının istekleri ve dinledikleri parçalar üzerinden algoritmaya dayanarak öneri yapacak olan bu sistem, çoğu kişi tarafından fark edilmeyen podcast yayınlarını da canlandırabilir gibi duruyor.

Spotify’ın podcast bulma sorununu çözmeye çalışırken aynı zamanda podcast’lerin yeni kitlelere ulaşmasına da yardımcı olmak adına çaba harcadığı biliniyor. Şirket şu an için ABD, Almanya, İsveç, İngiltere, Meksika ve Brezilya olmak üzere toplam 6 ülkenin vatandaşlarına yeni çalma listelerini sunmaya başladı. Haftalık üç çalma listesi yayımlayacak olan Spotify, bunları “Haftanın En İyi Podcast’leri” gibi bir öneri başlığı altında toplamayı planlıyor.

İşinin ehli olan kişiler tarafından hazırlanacağı belirtilen bu podcast listeleri, her ülke için yerelleştirilerek paylaşılacak. Örneğin Türkiye seçeneğine tıkladığınızda Türkiye’deki podcast yayınlarından oluşan listeler ile karşılaşabileceksiniz. Peki Spotify’ın bu özelliği başlatmasındaki amaç ne? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit: Kullanıcıların Spotify podcast öneri özelliği ile sunulacak olan çalma listeleri sayesinde burada daha çok vakit geçirmesini sağlamak. Hiç podcast dinlememiş olan kişileri de bu tarz yayınlar ile tanıştırmak isteyen şirket, bu özelliği geçen yıldan beri test ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.