Spotify'den Apple Music’e fena tokat

Spotify'den Apple Music’e fena tokat

Spotify tarafından bu yılın ikinci çeyreğine dair finansal rakamlar resmen açıklanmış durumda.

Analistlerin beklentilerinin üzerinde bir performans sergileyen şirket, kullanıcı sayısını artırırken Apple Music servisinin makası kapamasına yine izin vermedi. İşte, Spotify ücretli abone sayısı ve elde edilen gelir.
 

Spotify ücretli abone sayısı 83 milyon oldu!


Yapılan açıklamada, Spotify abone sayısının yani para ödeyen Premium kullanıcıların yüzde 10 artış ile 83 milyon rakamına ulaştığı paylaşıldı. Bu yılın başındaki 75 milyon abone sayısının 8 milyon artmış olması da dikkat çekiyor. Analistlerin beklentisi ise abone sayısının 82 milyon olacağı yönündeydi. Servisi reklam dinlemeyi kabul ederek ücretsiz kullananlar ile birlikte Spotify toplam kullanıcı tabanı ise 180 milyon sayısına ulaştı.

Müzik servisinin kullanıcıları ücretli abone olmaya ikna etmek için çeşitli promosyonlar yapmasının abone sayısına önemli etki yaptığı belirtiliyor. Özellikle de aile ve öğrenci teklifleri bu başarıda etkili olmuş durumda. Kullanıcı başına ortalama gelir ise yüzde 12 düşüş ile 5.72 dolar seviyesine inmiş. Şirket bunun beklenmedik bir değişiklik olmadığını vurguluyor.

Öte yandan, çevrimiçi müzik servisleri müzik şirketlerine ve hak sahiplerine yüksek ücretler ödemek zorunda. Bu da gelirler anlamında sorun oluşturuyor. Şirketin 460 milyon dolar kayıpta olduğu ve bunun geçtiğimiz yıla göre 220 milyon dolar fazla olduğu belirtiliyor. Spotify, ücretli abone sayısını artırmayı kar oranına tercih ettiklerini ve bu stratejinin sektörün değerini artıracağının altını çiziyor.


Apple Music ücretli abone sayısının ise 40 milyon olduğunu not olarak düşelim. Yani bu alanda Spotify rakibini ikiye katlıyor. Yalnız Spotify için tehlike, Apple Music platformunun ABD piyasasında öne geçmesi. Bakalım çevrimiçi müzik servisi piyasasında önümüzdeki dönemde neler yaşanacak?
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.