Srebrenitsa Soykırımı, Bornova'da anılacak

Srebrenitsa Soykırımı, Bornova'da anılacak

Srebrenitsa Soykırımının 27. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenleyen Bornova Belediyesi, çekimleri Bosna Hersek'te yapılan "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" fotoğraf sergisini, Bornovalılar ile buluşturacak.

Nilda Altın Okay- Bornova Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımının 27. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenliyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından paylaşılan program, 7 Temmuz 2022 saat 11.00'da Çamdibi Atatürk Parkı'nda gerçekleşecek. Fotoğraf sanatçıları Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in Bosna Hersek'te çekimini gerçekleştirdikleri "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" fotoğraf sergisi, ziyaret edilebilecek.

mustafa-idug.jpg

Srebrenitsa Soykırımı nedir?

11 Temmuz 1995'te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor. Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen halen bin kurbanının kayıp olduğu bu büyük trajedi sadece Bosna Hersek'in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi.

4d2bfdf2srebrenitsakatliamc4b1.jpg

Soykırımda katledildikten sonra toplu mezarlara gömülen Bosnalıların DNA örneklerinden kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

fwzmv57wiaadu0l.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.