Srebrinca Soykırımı Bornova'da anıldı

Srebrinca Soykırımı Bornova'da anıldı

Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da anıldı.

Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da anıldı. Çamdibi’ndeki Atatürk Parkı içinde bulunan Srebrenica Anıtı önünde Bornova Belediyesi öncülüğünde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Anma törenine; Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türkiye Bosna-Hersek Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Suat Nezir, Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Araştırmacı Aykut Taylan Varlı, Halilbeyli Bosna-Hersek Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Celep, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören alanında Srebrenica katliamını anlatan fotoğrafların yer aldığı bir sergi de açıldı. Törene katılanlar anıta karanfil bıraktı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Avrupa’nın göbeğinde yaşanan soykırımın acısının yüreklerde hissedilmeye devam ettiğini söyleyerek, “Biz bu acıları unutmayacağız, bunlardan ders çıkaracağız” dedi. Srebrenica Soykırımı’nda canlarını kaybedenleri bir kez daha saygıyla andığını belirten Başkan Atila, “Bu soykırım unutturulmak istendi ama Srebrenica Anneleri’nin mücadelesi bunun önüne geçti. Bu soykırımı her yerde anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki bu utanç bunu yapanlara ders olsun” dedi.

Türkiye Bosna-Hersek Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Suat Nezir, Srebrenica’da bir katliamdan da öte soykırım yapıldığına vurgu yaptı.

Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Araştırmacı Aykut Taylan Varlı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın her zaman Boşnak ve Balkan camiasının yanında olduğunu belirterek verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Varlı, Boşnakların evlerinden söktükleri su borularını bile kullanarak Bosna Hersek’i savunduklarını belirterek canlarını kaybeden soykırım kurbanlarını saygıyla andı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.