SSL sertifikası ve 3D ödemeye dikkat!

SSL sertifikası ve 3D ödemeye dikkat!

İnternet alışverişi oranlarının artması, güvenlik konusunu da gündeme getirmiş durumda.

E-ticaretin giderek yaygınlaştığı günümüzde, e-alışverişte güvenlik konusu giderek daha önemli bir konu halini aldığını belirten İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, güvenli alışveriş ve e-ticaretin geleceği konusunda açıklamalarda bulundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yeme- içme gibi en temel ihtiyaçlar için yapılan alışverişleri dahi sanal ortama taşıdı. Toplumsal yaşamı yeniden tanımlayan pandemi döneminde internet alışverişlerinde yaşanan büyük patlama, alışverişlerin güvenilirliği konusundaki soru işaretlerini bir kez daha hatırlattı. Hem tüketicilerin hem de alışveriş platformlarının gündemi olan bu konu, her iki taraf da kendi açısından gerekli önlemleri almakla yükümlü kılıyor.

“Site güvenliği için yatırım yapılmalı”

E-ticaret platformları açısından bakıldığında, firmaların site güvenliği için yatırım yapması gerektiğini söyleyen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, “Güncel güvenlik protokollerinin uygulanması, sitede kullanılan yazılımların güncel tutulması, siber güvenlik alanında hizmet veren firmalarından danışmanlık alınması, sızma testi gibi çalışmalarla olası krizlere önceden hazırlıklı olma ve başta müşteri bilgileri olmak üzere tüm site verilerinin yedeklenerek güvenli sunucular üzerinden hizmet verilmesi gibi öne çıkan bazı önlemler alınmalı” açıklamasında bulundu.

1635190370-nurettin-erzen-incehesap-com-kurucu-orta.jpg

SSL sertifikası ve 3D ödemeye dikkat!

Müşteri tarafından bakıldığında ise, güvenli alışveriş açısından birtakım önlemler alınması gerektiğini belirten Erzen, SSL ve diğer güvenlik protokollerine sahip internet sitelerinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Güncel bir SSL sertifikasına sahip siteler, internet sekmesinin başında kilit işareti ya da “güvenli” ibaresi taşımaya hak kazanır. Bu ibare, internet sitesine aktaracağınız verilerin şifreli bir yöntemle karşı tarafa iletileceğini ortaya koyar. Bunun yanı sıra, 3D güvenli ödeme yöntemiyle alışveriş yapın ve bu hizmeti sunan internet sitelerini kullanmaya özen gösterin. 3D ödeme, normal ödeme adımına ek bir adım ekler ve alışveriş yapan kişinin siz olduğunuzu doğrulamak için cep telefonunuza gelen bir kodu, bankanın sağladığı bir ekran üzerinden girmenizi ister. Bu sayede, ikincil bir güvenlik adımıyla kendinizi güven altında tutmuş olursunuz.”

“Sanal kart ile alışveriş yapın”

Sanal kredi kartlarının, neredeyse tüm bankalar üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilen ve limiti kullanıcı tarafından belirlenen kartlar olduğunu söyleyen Erzen, “300 liralık bir alışveriş öncesinde, banka hesabınıza girip kartınızın limitini 300 lira olarak belirleyebilir, alışverişinizin ardından limitinizi minimuma düşürebilirsiniz” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu sayede kart bilgileriniz ele geçirilmiş olsa dahi, limiti aşan işlemler gerçekleştirilemez. Ayrıca, bir internet sitesinden ilk kez alışveriş yapacaksanız, kurumsal ve hakkımızda sayfalarına bakarak, muhatabınız olan firmanın resmi bilgilerine ulaşabilir ve bunları resmi kaynaklardan teyit edebilirsiniz. Şikayet ve müşteri yorumları sitelerine göz atarak, firmanın satış sonrası desteği ve profesyonelliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.