STAJYER AVUKATLAR DENEYİM KAZANDI

STAJYER AVUKATLAR DENEYİM KAZANDI

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından her staj dönemi sonunda düzenlenen kurgusal duruşma çalışmalarının yenisi 11 Kasım 2017 günü İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yılı nedeniyle saygı duruşu ile başlayan kurgusal duruşmanın açılışını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Çetin, Staj Eğitim Merkezi’nde çalışmalara eğitmen ve danışman olarak destek veren avukatlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, son zamanlarda yargıya olan güvenin azaldığını ifade ederek bu sorunların çözümünde yargının üç sacayağından biri olan avukatlara da önemli görevler düştüğünü söyledi. İzmir Barosu’nun bu bilinçle staj eğitim döneminden başlayarak eğitim çalışmalarıyla mesleğe katkı sağlamayı amaçladığını söyleyen Av. Mustafa Çetin “yargının kurucu unsurları nitelikli ve kaliteli olmak zorunda. Hakimlerin, savcıların, avukatların nitelik ve kaliteleri ne kadar yüksek olursa hukuk devletinin, yargının işlerliği, yargının kalitesi o kadar yüksek olur” dedi. Türkiye’de hukuk fakültesi sayısının ve dolayısıyla mezunlarının sayısının kontrolsüz şekilde arttığını, avukatların çalışma alanlarının giderek daraltıldığını ifade eden Av. Mustafa Çetin, stajyer avukatlara tüm bunların aşılabilmesi için mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
 
Kurgusal duruşmaya katılan 182 stajyer avukatın, Ceza Hukuku, Aile Hukuku, iş Hukuku ve Asliye Ticaret gibi farklı dallarda danışman avukatlarla sürdürdükleri çalışmaların sonunda edindikleri teorik bilgileri pratik olarak sınama fırsatı bulmaları amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.