Start Beauty İzmir Expo Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Start Beauty İzmir Expo Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Sektörün bütün paydaşlarını bir arada getiren Start Beauty İzmir Expo, 21-24 Ekim arasında Fuarizmir’de ziyaretçilerini bekliyor.

21-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Start Beauty İzmir Expo Fuarı'na 80 firma ve 300’ün üzerinde marka katıldı. Firmaların yüzde 80’i il dışından katılım sağladı.

İzmir Kuaför Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’nın açılışında konuşan Start Fuar Genel Müdürü Ozan Öztürk, “Start Fuarcılık olarak 30 yıllık fuar düzenleme tecrübesine sahibiz ve bugüne kadar yaklaşık 250 fuar düzenleyerek sektörümüze önemli katkılar sunduk. Bugün ise fuarlar şehrinde, Türkiye Fuarcılığının doğum yerinde, güzel İzmir’de bir fuar düzenlediğimiz için kendimizi mutlu sayıyoruz. Fuarımız 4 gün boyunca dopdolu etkinliklere sahne olacak” dedi.

Fuarda konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, doğru işin doğru yerde ve zamanda yapılırsa anlam kazanacağını belirterek, “Güzellik fuarını Türkiye’nin en güzel ilinde ve Türkiye’nin en büyük fuar merkezi olan İzmir’de yaparsanız bu fuar bir anlam kazanır. Sektör olarak güzellik üzerine kurulan bu fuarda, kuaför ve berberlere ne kadar ihtiyacımız olduğunu pandemide çok daha iyi gördük. Fuarların ekonomiye büyük katkısı var. Hem İzmir ekonomisine katkı sağladığını görmek bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

İhracat Potansiyelimiz Var

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’e kazandırılan yeni fuardan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Pandemide uzak kalmamızın ardından peşi sıra önemli fuarlar düzenliyoruz. Sık sık bir araya geliyoruz. Kentimize kazandırılan yeni fuarın açılışında hep beraberiz. İzmir için fuarcılık vizyonumuzu, kentimizi en önemli fuarcılık merkezi haline getirmek.

mahmut-ozgener.jpg

Kozmetikte pandemi sürecinde bir daralma yaşandı. Hijyen ürününe desteklerin artması bu durumu karşımıza çıkardı. Bitki ve aromatik yağ çeşitliliği potansiyeli göz önüne alınırsa daha fazla ihracat potansiyeli var. İzmir Kınık OSB ‘19 mayıs 2011’de tüzel kişilik kazandı. Tohum fide aromatik bitki yetiştiriciliği ve sanayi planlaması var. Modern seralarda tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesi ve ARGE planlıyoruz. Kınık OSB ile sağlıktan kozmetiğe kadar hammadde sağlamak öncelikli hedefimiz. Daha büyük rakamları telaffuz etmeye çalışacağız. İlk olmasına rağmen 70’in üzerinde katılımcı sağlıyoruz.”

Güzel İşler Yapmaya Devam Edeceğiz

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş da güzelliğin ve estetiğin bitmediği bu sektörün tedarikçisi, üreticisi ve sanatkârların buluştuğu bu etkinlikten mutlu olduklarını belirterek, “Maske mesafe ve hijyene uyarak, ahi geleneğiyle burada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz güzellik uzmanlığı mesleğine karşı, bakanlıklarla çalışarak konuya vakıfız. Cihaz üreticimiz dahil olmak üzere tüm meslektaşlarımızın hizmet sektörüne ait belgelerle ticaret yapmalarında bir engel olmadığını ve konuyu yakından takip ettiğimi belirtmek isterim. 122 odamız adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

dsc-9774.jpg

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da ilk kez düzenlenen fuarın devamının geleceğini ifade ederek, “İş birliği içerisinde destek vererek güzel işler yapıyoruz. Bu fuarda onlardan birisi. Sektöre ayrılan finanstan emeğimizin karşılığı olan payı almaya çalışacağız. İnsanların kendini mutlu hissetmesini sağlayan önemli bir meslek. Danıştay kararına göre belli makinelere yasak geldi. Bu makinaları biz kullanamayacaksak bize neden bize sattınız? Satarken deseydiniz ki bu makineyi doktor olmayan kullanamaz deseydiniz. Bu sıkıntı çözülmeli.

kurdele.jpg

Hangileri bizim yetkimizde hangileri değil? Bu çalışmaları yapıyoruz” dedi. İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin de emeği geçen herkese teşekkür ederek, fuarların hayırlara vesile olmasını diledi. İzmir Kuförler ,Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, “İzmir biliyorsunuz ki fuarlar şehri. Güzel İzmir’in güzellik fuarı yoktu. Tüm destekçi ve katılımcılarımızla beraber, birliğimizin katkılarıyla gerçekleştirdik. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sonraki yıllarda daha büyük çapta yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.