“Statlardan ‘Atatürk’ ismini kaldırıp ‘Arena’ ismini kimler verdi?”

“Statlardan ‘Atatürk’ ismini kaldırıp ‘Arena’ ismini kimler verdi?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘Atatürk’ ve ‘İnönü’ isimlerini taşıyan statların isimlerinin değiştirilerek yerlerine ‘Arena’ isminin verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a “Arena adlarını bu statlara verenler kimlerdir, kimlerin onayları vardır?” diye sordu. Bakan Osman Aşkın Bak ise yeni statlara ‘Arena’ isminin verilmeyeceğini açıklamakla yetindi. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, ‘Atatürk’ ve ‘İnönü’ isimlerini taşıyan statların isimlerinin ‘Arena’ olarak değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bursa Atatürk Stadı, Antalya Atatürk Stadı, Afyon Atatürk Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Antakya Atatürk Stadı, Konya Atatürk Stadı, Sakarya Atatürk Stadı, Kayseri Atatürk Stadı, Rize Atatürk Stadı, Beşiktaş İnönü Stadı, Malatya İnönü Stadının adlarının Arena olarak değiştirilmesi hükümetiniz dönemlerine aittir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın statlara Arena isminin verilmesine tepki gösterdiğini de anımsatan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Arena ismi verilen stat adlarının düzeltilmesi ve eski adlarının yeniden verilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?” Arena adlarını bu statlara verenler kimlerdir, kimlerin onayları vardır? şeklinde soru yöneltti. 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Oman Aşkın Bak, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine kısmi olarak yanıt verdi. Bakan Bak, “Spor Genel Müdürlüğü tarafından ekonomik ömürlerini tamamlamış ve ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmayan spor tesislerinin yenilenmesi amacıyla çeşitli illerimizde 29 adet stadyum yapımı planlanmış olup bunlardan; bazılarının yapımı tamamlanmış, bazılarının ise inşaatı veya arsa tahsis ve proje çalışmaları devam etmektedir” dedi. 
 
Bakanlıklarına bağlı kuruluş olan Spor Genel Müdürlüğüne ait gençlik ve spor tesislerinin adları, "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" hükümlerine göre verildiğini ifade eden Osman Aşkın Bak, “Bu itibarla, bugün itibarıyla, ilgili Yönetmelik kapsamında, yeni yapılan statlara "Arena" ismi verilmesi yönünde herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır” şeklinde açıklamada bulundu. 


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise AKP döneminde Atatürk adını stadyumlardan silindiğini belirterek, “Atatürk’ün adının yer aldığı stat isimlerinin bile değiştirilmesi, AKP’nin Atatürk’e ve cumhuriyeti olan bakışı olarak değerlendirilebilir” dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.