Steam'de hata keşfedildi

Steam'de hata keşfedildi

Bir siber güvenlik şirketinde çalışan Artem Morkowsky, geçtiğimiz aylarda Steam üzerinde inanılmaz bir hata (bug) keşfetti. Hata ile istediğiniz herhangi bir oyun için sınırsız sayıda Steam anahtarı üretebilirsiniz.

Güvenlik araştırmacısı Artem Morkowsky, herhangi bir oyunu ücretsiz olarak oynamanıza izin vererek, Steam'deki herhangi bir oyun için herkesin aktivasyon anahtarlarını oluşturmasına olanak tanıyan bir hata buldu. Morkowsky, geliştiricilerin Steam'de oyunlarını yayınlamak için kullanabilecekleri bir platform olan Steamworks'ün parçası olan bir API'da bu hatayı keşfetti.

Söz konusu API, partner.steamgames.com/partnercdkeys/assignkeys/ adresinde bulunuyor. Normal durumlarda, bir kullanıcı sahip olmadığı oyunlar için anahtar alamaz. Ancak API için belirli parametreleri kullanarak, sahip olmadıkları herhangi bir oyun için anahtarlara erişebilirsiniz. Morkowsky, Valve'in kendi Portal 2 oyunu için 36 bin anahtar üretmeyi ve indirmeyi başardı. 

Hata Ağustos ayında rapor edildi. Morkowsky bunu rapor edince 20 bin dolar da ödül kazandı. Valve, arızayı anında düzeltti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.