Strasbourg'tan İzmir'e Turizm İçin Geldiler

Strasbourg'tan İzmir'e Turizm İçin Geldiler

Strasbourg ile İzmir arasındaki turizmi geliştirmek amacıyla İzmir’e gelen Fransız heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Heyetin üç günlük ziyareti sonrasında, iki kent arasında turizmi geliştirecek 3 önemli hedef belirlendi. 2017 yılında Şubat ayında Strasbourg’da yapılacak turizm fuarına İzmir’in “onur konuğu il” olarak katılması, Strasbourg Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası’nın “kardeş odalar” olması ve İzmir ile Strasbourg arasındaki “kardeş kent” anlaşması gündemde..

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) öncülüğünde Fransa'nın Strasbourg kentinden gelen heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Aralarında Fransa eski milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, Fransa Büyük Bölge Meclisi Üyesi Emmanuel Recht, Strasbourg kenti Turizmden Sorumlu Başkanı ve Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell,  Belediyesi bürokratları, seyahat acentası yetkilileri ve turizm okulu yöneticisinden oluşan heyeti karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki kent arasındaki turizmi güçlendirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunacak heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Strasbourg-İzmir hattı

Ziyarette söz alan Strasbourg kenti Turizmden Sorumlu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell, İzmir'de büyük bir misafirperverlikte karşılaştıklarını belirterek, Türkiye'de turizmde yaşanan güçlükleri bildiğini söyledi. Tüm bu güçlüğe rağmen Strasbourg kenti ile İzmir ve Ege Bölgesi'nde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını dile getiren Gsell, "Türkiye'ye pek çok kez geldim ama İzmir'i atlamışım. Şimdi görüyorum ki, İzmir'de gerçekten çok şey var. Bu seyahatte bunu görebilme imkanım oldu. Kentimizde iki turizm fuarı düzenliyoruz. İzmir'i de orada onur konuğu olarak görmek istiyoruz" dedi. İki kent arasında politik benzerliklerin yanı sıra insan hakları ve açık görüşlülük konusunda da pek çok ortak noktanın bulunduğunu belirten Gsell, "İzmir'de yaşayan insanların sıcaklığı ve misafirperverliği, bu kente yeniden gelmelerini sağlayacaktır" dedi.

Yanlış fikirleri ortadan kaldıralım

Fransa eski Milletvekili ve İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer ise terör olaylarının insanların kafasında yanlış fikirler üretmesine neden olduğunu söyledi. Maurer, "Bizim burada yapacağımız en yararlı iş, bu kadar güzel ve ekonomik anlamda kalkınmayı başarmış bu bölgeyi Fransa'da daha iyi tanıtıp yanlış fikirleri ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

3 önemli karar

ETİK Başkanı Mehmet İşler, şehir ile süren dostluk ve kardeşliği sürdürülebilir olarak iş hayatına taşımak istediklerini belirterek, bu ziyaret sonucunda üç önemli karar aşamasında olduklarını söyledi. İlk olarak İzmir Ticaret Odası ile Strasbourg Ticaret Odası'nın kardeş odalar olarak çalışması için İzmir Ticaret Odası ile görüştüklerini söyleyen İşler, "İzmir ile Strasbourg kentlerinin ‘kardeş’ olmasını istiyoruz. Üçüncü olarak da Şubat ayında Strasbourg'da yapılacak turizm fuarına şeref konuğu olarak katılabiliriz" dedi.

Başkan’dan fuar daveti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öncelikle Ege Bölgesi ve İzmir'in güvenli olduğunun altını çizdi. Güçlü bir tanıtımla İzmir'in güzelliklerini, zenginliklerini ve güvenilirliğini ciddi anlamda vurgulamak istediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, Şubat ayında Strasbourg’da gerçekleşecek turizm fuarına İzmir ve Ege bölgesi olarak katılmayı istediklerini, ‘onur konuğu il’ olmak için de Meclis kararını rahatlıkla çıkarabileceklerini belirterek Aralık ayında yapılacak Travel Turkey İzmir fuarına Strasbourg heyetini davet etti.

Turizmde kalite

İzmir’in gastronomi turizminde de çok önemli bir noktada olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

“İzmir olarak Delice Uluslararası Gurme Şehirler Birliği’ne de üyeyiz. Gastronomi turizminin gelişmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. 12 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Eksikliklerimizi tamamlayarak kenti kalkındırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin gelişmesi ve kalkınması için her türlü alt yapıyı karşılayacak güçte. Kentin çevresini, havasını temiz tutarsanız, organik tarım uygulamaları ile kente gelen konuklara temiz sebze meyve sunarsanız, turizmde kaliteyi, niteliği artırırsınız. Bizim hedefimiz bu. Ayrıca turizmin ivme kazanması için İzmir’in tanıtılması ihtiyacını öngördük. Yakında büyük bir tanıtım kampanyasına başlıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.