Streetball Basketbol Turnuvası Çok Beğenildi

Streetball Basketbol Turnuvası Çok Beğenildi

Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce bu yıl ilki düzenlenen Okullar Arası 3x3 Streetball Basketbol Turnuvası oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu.

Konak’taki sekiz ortaokuldan 16 takımın katıldığı turnuvada maçlar Göztepe’deki basketbol sahalarında yapıldı. Çekişmeli maçların yaşandığı turnuvada rakiplerini bir bir eleyen Necatibey Ortaokulu ile Saliha Hüseyin Özyavuz Ortaokulu finalde karşı karşıya geldi. Hakem Bahadır Cihan’ın yönettiği maçta rakibini 7-4’lük skorla yenen Necatibey Ortaokulu kupayı almaya hak kazandı. Rakibini yenemese de başarılı bir performans ortaya koyan Saliha Hüseyin Özyavuz Ortaokulu ise ikincilik kupasını kazandı. Okulların birden çok takımla katılabildiği turnuvada Necatibey Ortaokulu’nun bir diğer takımı da üçüncülüğü elde etti. Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu ise zorlu geçen mücadeleler sonunda ismini dördüncülüğe yazdırdı.

ŞAMPİYONLUK BAHANE SPOR YAPMAK ŞAHANE

Tempolu müzik eşliğinde yapılan maçlar sporseverler tarafından da ilgiyle izlendi. Rekabetin yanı sıra dostluğun ve paylaşımın da önce çıktığı karşılaşmalarda sadece oyuncular değil, antrenörlerin de heyecanı görülmeye değerdi. Kupayı kazanan Necatibey Ortaokulu’nun antrenörü Görkem Tufan, çocukların sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayan turnuvayı düzenleyen Konak Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Okulumuzdaki tüm spor öğretmenleri arkadaşlarımın da desteği ile çok iyi çalıştık. Amacımız şampiyonluk değildi, eğlenmek ve eğlendirmekti. Çocukları bu tür aktivitelerle sosyalleştirmekti ama bugün şampiyon olduk ve mutluyuz” dedi. Turnuvada ikinci olan Saliha Hüseyin Özyavuz Ortaokulu’nun antrenörü Gökmen Karataş da turnuvada yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Yarışmada birinci olmak var, ikinci olma var. Önemli olan fair-play duygusu içinde çocukları sporla kaynaştırmaktı. Çocuklar spor yaptığı için çok mutluyu. Konak Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.  Turnuvaya katılan diğer okullar ise, Leman Alptekin, 19 Mayıs, Şehit Fethibey, Kazım Karabekir ve Boğaziçi Ortaokulu oldu. Kazanan takımlar kupalarını 19 Mayıs Perşembe günü Konak Belediyesi’nin Toros Spor Tesisleri’nde düzenlenecek törende alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.