Suat Akbal, Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor

Suat Akbal, Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor

İzmir Torbalı’daki Kurşun fabrikasında kurşun zehirlenmesi yaşayarak ayaklarını kullanma işlevini yitiren işçi Suat Akbal'ın sıkıntıları sürüyor.

İzmir'in Torbalı ilçesindeki, Heper Metal Döküm Sanayi ve Tic. AŞ’e çalışan ve işyerinde maruz kaldığı kurşun yüzünden ayaklarını kullanma işlevini yitiren işçi Suat Akbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Medya Ege'ye açıklama yapan Suat Akbal, 2015 yılından beri yaşadığı sıkıntılı sürecin kendisini ve ailesini oldukça mağdur ettiğini belirtti.

bf49680f-d861-4159-8d7b-a34603ac6030.jpg

Akbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu müdahil olarak mağduriyetlerini gidermesi açısından çağrıda bulundu. 

Olayın geçmişi

İzmir'in Torbalı ilçesinin Özbey Mahallesi’nde yaşayan 37 yaşındaki Suat Akbal’ın hayatı 2014 yılında çalışmaya başladığı Torbalı’daki kurşun fabrikasından sonra hayatı altüst oldu. Heper Metal Döküm Sanayi ve Tic. AŞ’de dökümcü olarak iş başı yapan 4 çocuk babası Suat Akbal’ın, henüz ilk ay sonunda fabrika tarafından yapılan rutin kontrollerde vücudundaki kurşun değerleri yüksek çıktı. Kendisine o zaman yetkililerin “Makinalar bozuktur” dediğini ifade eden Akbal’ın vücudunda, sonraki kontrollerde de yüksek değerde kurşun olduğuna dair verilere rastlandı. Bunun üzerine 2015 yılının Mart ayında doktora başvuran Akbal’ın kurşun zehirlenmesi yaşadığı saptandı. Haziran 2015’ten sonra işinden raporlu ayrılan, bu sürede tedavisi karşılanıp, maaşı yatan talihsiz adam zamanla iki ayağını da kullanamaz hale geldi. Koltuk değneği desteğiyle yürüyebilen Akbal’ın işine iddiaya göre daha sonra son verildi. Sağlığını kaybeden ve işyeri tarafından işten çıkarılan kiralık evinde 4 çocuğuna bakmak zorunda olan baba Akbal, tam 4 yıldır eş, dost ve akraba yardımlarıyla geçiniyor. Fabrikanın sahip çıkmadığı mağdur işçi, hukuk mücadelesi için SGK raporunu bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum