Suç örgütü üyelerine operasyon!

Suç örgütü üyelerine operasyon!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından organize suç örgütü üyelerine yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bir çalışmada, çeşitli suç dünyasında faaliyet gösteren iki grup arasında ulusal organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine sosyal medya paylaşımlarında karşılıklı ölümle tehdit eden bazı şüphelileri tespit etti. Yürütülen soruşturma kapsamında suça karıştıkları değerlendirilen 13 şüpheliyi yakın takibe alan KOM Daire ekipleri, sürdürülen gözlem, takip ve izleme çalışmaları ile mercek altına alına kişilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin'de eş zamanlı operasyon başlattı. “Hijyen” adı verilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Hanımağa da gözaltında

Sabah erken saatlerde başlatılan operasyonlarda ilk etapta 4 tabanca, 7 şarjör, 124 adet mermi, 1 “polis” ibareli basın kartı, 1 adet telsiz, 2 adet mühürlü poşet içerisinde boş kovan, 1 adet kelepçe, 2 adet bıçak, 2 adet kasatura, 1 adet kılıç, tarihi eser niteliği taşıyan 2 adet bıçak ve 100 adet sikke ele geçirildi. Baskında gözaltına alınanlar arasında “Hanım ağa” olarak bilinen Güniz A. da yer aldı.

Güniz A., önceki yıllarda ‘çete' suçlaması ile yargılanmış, polislik mesleğinden ihraç edildikten sonra 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.