Suistimal tespitleri artışta!

Suistimal tespitleri artışta!

Kaspersky Security Network verilerine göre, Türkiye'de istismar tespit sayısı 2. çeyrekte 1. çeyreğe göre %20 artarak 325 bin 344'e ulaştı. Açıklardan etkilenen kullanıcı sayısı %6'lık bir artış gösterdi.

2021'de Kaspersky, Microsoft ürünlerinde siber suçluların yararlanabileceği dört ayrı sıfır gün güvenlik açığı buldu: CVE-2021-28310, CVE-2021-31955, CVE-2021-31956 ve CVE-2021-40449. Bunlar, yalnızca bilinen açıkları değil, aynı zamanda programların davranışındaki şüpheli anormallikleri de tespit eden, bu nedenle siber güvenlik pratisyenlerinin yeni güvenlik açıklarını ortaya çıkarmasına yardımcı olan Kaspersky'nin Exploit önleme teknolojisi ile keşfedildi. Elde edilen verilere göre, Türkiye'de istismar tespit sayısı %20 artarak 325 bin 344'e ulaştı. Açıklardan etkilenen kullanıcı sayısı %6'lık bir artış gösterdi.

1660112059-10-08.jpg

Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Başkanı Dr. Amin Hasbini, şunları söyledi: “Son yıllarda saldırganların sıfırıncı gün açıklarına, yani daha önce satıcılar tarafından bilinmeyen, ev ve kurumsal tüm kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturan güvenlik açıklarına yönelik artan ilgisini gördük. Bu açıklar, saldırganlara kurbanlarına kolay erişim sağlıyor. Bu nedenle yalnızca sistemlerinizi sürekli güncellemek değil, aynı zamanda bilinmeyen tehditleri proaktif olarak keşfeden güvenlik çözümleri kurmak da önemlidir. Siber güvenlik ekibinize en son tehdit istihbaratına ve düzenli profesyonel eğitimlere erişim sağlamak da aynı derecede önem taşır. Kaspersky'nin Exploit Prevention teknolojisi, en sık hedeflenen programlar ve teknolojiler için ek bir koruma katmanı eklemek üzere tasarlandı. Bu çözüm hem bilinen hem de bilinmeyen açıkları engellemek ve tespit etmek için verimli ve müdahaleci olmayan bir yol sağlıyor. EP, Kaspersky'nin davranış tabanlı algılama yeteneklerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.