Şule Sarıkaya, Karşı İfadeler adlı sergisini açtı

Şule Sarıkaya, Karşı İfadeler adlı sergisini açtı

2014’de yaşanan Soma faciası üzerine duygularını tuvale yansıtan Şule Sarıkaya, Karşı İfadeler adlı sergisini, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Şeref Akdik Sergi Salonu’nda açtı

Tekstil mühendisi Şule Sarıkaya, 30 yılı aşan kariyerinin ardından gençlik yıllarından bu yana tutkusu olduğu resim üzerine çalışmalarını artırdı. Ressam ve eğitimci M. Reşat Nasuhoğulları ile tanışmasının ardından onun rehberliğinde resim çalışmalarını sürdürdü. Kara kalemden yağlı boyaya kadar farklı türde çalışmaları olan Şule Sarıkaya, Karşı İfadeler adlı ilk kişisel sergisini, Konak’ta yer alan İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Şeref Akdik Sergi Salonu’nda açtı. Sergisindeki yapıtlarında 13 Mayıs 2014’de yaşanan Soma faciası üzerine duygularını tuvale yansıtan Şule Sarıkaya, “Bu sergi fikri ilk olarak; Soma faciasının yaşandığı süreçte, insanların tepkisinden oluştu. Uzun bir araştırma ve inceleme sürecinin ardından, sosyoloji ve felsefe perspektifinde resimler oluştu. Hocam M. Reşat Nasuhoğulları, beni, bu sergi için yüreklendirdi” dedi.

 

Ressam M. Reşat Nasuhoğulları,  Şule Sarıkaya’nın sergisindeki yapıtların ekspresyonizm akımına dahil olduğunu belirterek, özellikle boyamalarda bir gerçekliğin dışavurulduğuna dikkat çekti. M. Reşat Nasuhoğulları,  Şule Sarıkaya’nın resimlerinde bir roman,film ya da tiyatro oyunundaki karakterin, haykırışı, karşı duruşunun görüldüğüne vurgu yaparak şöyle dedi: “Bazen bu ifade; kişinin karşısındaki kişiye kırgınlığına dönüşüyor. Bir kimlik olgusuyla karşılıyoruz. Ressam da, bu kimliklerin, karakterlerin, tarihte kaybolmuşçasına yalnız kalan, bağıran, çağıran, hırçın, masum ifadelerini yakalayıp bize aktarmıştır.” Şimdiye kadar birçok karma sergide yapıtlarıyla yer alan Şule Sarıkaya’nın Karşı İfadeler adlı ilk kişisel sergisi, 21 Mayıs’a kadar İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Şeref Akdik Sergi Salonu’nda görülebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.