Sünger Kent projesi Susuz Yaz filminin çekildiği yerde başladı

Sünger Kent projesi Susuz Yaz filminin çekildiği yerde başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sünger Kent Projesi, ünlü Susuz Yaz filminin çekildiği Urla'nın Bademler Köyü'nden başladı. Başkan Soyer sosyal medya hesabından projeyle ilgili vatandaşlarla konuştuğu o anlara ait bir video mesaj paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sünger Kent Projesi kapsamında, yağmur suyu hasadının depo dağıtımları, Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı Susuz Yaz filminin çekildiği Urla'nın Bademler Köyü'nde başladı.

Başkan Tunç Soyer, Susuz Yaz Filmi'nden görüntülerle başlayan ve ardından yağmur hasadı depolarının dağıtımı esnasında vatandaşların duygularını dile getirdiği anların da yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

133319.jpeg

"Susuz Yaz'ı unutmadık. Susuz yazlar yaşanmasın diye çalışıyoruz." notuyla paylaşılan videoda vatandaşlardan ilki, "Belediyenin bu şekilde adım atması doğaya önem vermesi bizim için çok önemli. Gelecek için çok önemli. Yağmur suyu hasadı suda tasarruf sağlayacak. Herkes kazanacak." dedi. Videodaki bir diğer şahıs ise bu faaliyetine çok sevindiğini belirterek, "Üç ton, üç ton, üç ton, binlerce ton su birikecek. Bedava su." şeklinde konuştu.

susuz-yaz-afis.jpg

VATANDAŞA 5 BİN ADET YAĞMURSUYU DEPOSU VERİLECEK.

Proje kapsamında 5 bin adet yağmur suyu deposunun vatandaşlara dağıtılacağının da bildiriliği videoda Başkan Soyer'in vatandaşlara olan konuşmaları da yer alıyor. Videoda köylülere seslenen Başkan Soyer'in, "Haydi İzmir kuraklığı hep birlikte yenelim. Burada çekilen bir film var. Susuz Yaz. Film o zaman kuraklığa ve o kuraklıkla başa çıkmak için yapılan çözümlere dikkat çekmek istemiş. Sünger Kent diyoruz. İzmir'in yağmur suyunu toplamak ve ihtiyaç halinde kullanmak istiyoruz. On üç evde başlıyoruz. Çatılardan yağmur suyunu topluyoruz ve bahçe sulaması için, mutfakta, çamaşırda kullanma suyunda nerede ihtiyaç olursa lavabolarda o suyu kullanacağız." ifadelerini kullandığı görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.