Süper Kupa'da kriz: Takımlar saha çıkmadı

Süper Kupa'da kriz: Takımlar saha çıkmadı

Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk tişörtleri ve posterlerine izin verilmemesi nedeniyle Türkcell Süper Kupa finaline çıkmama kararı aldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk tişörtleri ve posterlerine izin verilmemesi nedeniyle Türkcell Süper Kupa finaline çıkmama kararı aldı.

Suudi Arabistan, Riyad'da oynanacak Galatasaray Fenarbahçe Süper Kupa Finali öncesinde takımların sahaya Atatürk tişörtleri ile çıkmalarına izin vermeyince büyük kriz çıktı. İki takım da Suudilerin Atatürk Yasağı ile ilgili dayatmasına boyun eğmeyerek maça çıkmadı.

Galatasaray ve Fenerbahçe, kamp yaptığı otele geri döndü. İki takım, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istedi ve bu taleplerinin kabul edilmemesi halinde maça çıkmama kararı aldı. Suudilerin de geri adım atmaması sonucu Süper Kupa finali henüz oynanamadı. Bir destek de İstanbul'da Beşiktaş'tan geldi. Beşiktaş resmi hesabından 'Atam İzindeyiz' diye paylaşım yaparak Galatasaray ve Fenerbahçe'ye destek verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç iptal edildi, otelde bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Formaliteye göre iki takımın da karşılaşmaya bir saat kala ilk 11'lerini duyurması gerekirken, şu ana kadar taraflardan herhangi bir kadro açıklaması yapılmadı. Takımları Riyad'a götüren uçakların erken dönüş için hazırlandıkları belirtiliyor.

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalinde yaşanan kriz artıyor. Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş yaşanılan krizin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantının sona ermesinin ardından stada gidilmesi beklenirken, takımlar kamp yaptıkları otele geri döndü. Yaşanılan krizin ardından Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri pankartın kabul edilmediğini belirtti.

Süper Kupa öncesinde Arap yetkililer Riyad’da dört şeye izin vermedi.

Atatürk posteri

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı

Atatürk tişörtü

İstiklal Marşı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.