Süper Lig’de Antrenör Değişikliği Rekor Kırdı

Süper Lig’de Antrenör Değişikliği Rekor Kırdı

Geride kalan 2015-16 sezonu boyunca on takımda yaşanan teknik direktör değişikliklerinin ardından 10 takımda görevden ayrılan 26 antrenör arasında, sadece Hamza Hamzaoğlu, Mesut Bakkal, Hakan Kutlu ve Sergen Yalıçın’ın yeniden Süper Lig’de takım çalıştırd

Türkiye Süper Ligi’nde sona eren 2015-16 sezonunun aynı zamanda Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu olduğu ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, 2013-14 sezonu sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, 2014-15 sezonunda gerçekleşen değişikliklerle bu sayı 18’e yükselmişti. Ancak geride bıraktığımız 2015-16 sezonunda ise on takımın toplam 26 teknik adam değiştirerek yeni bir rekora imza attığı tespit edildi.

 

Geride kalan 2015-16 futbol sezonunda Süper Lig’de yer alan onsekiz takımda toplam 44 teknik adamın görev aldığı, on takımda ise farklı sürelerde toplam 35 teknik direktörün çalıştığı belirlendi. Bu sezon en çok teknik direktörün görev yaptığı takımlar arasında ilk sırada 6 çalıştırıcı ile Gençlerbirliği ve Mersin İdman Yurdu bulunurken, ikinci sırada Galatasaray ve Trabzonspor’un 4 teknik adamla yer aldığı görüldü. Eskişehirspor, Antalyaspor, Sivasspor ile Bursaspor sezon boyunca 3 antrenör ile çalışırken, Kayserispor ve Gaziantepspor’da ise 2 teknik direktörün görev aldığı saptandı.

 

Interpress’in incelemesinde, Süper Lig’de 2015-16 sezonunda teknik direktör değişikliği yapmayan sekiz takım ise, Şenol Güneş’le Beşiktaş, Vitor Pereira ile Fenerbahçe, Cihat Arslan’la Akhisar Belediyespor, Hikmet Karaman ile Ç. Rizespor, Abdullah Avcı ile M. Başakşehir, Rıza Çalımbay’la Kasımpaşa, M. Reşit Akçay’la Osmanlıspor ve Aykut Kocam ile de T. Konyaspor olduğu ortaya çıktı.

 

TAKIMTEK. DİREKTÖR     Sayı
G.BİRLİĞİStuart BaxterNaci ŞensoyMustafa KaplanMehmet ÖzdilekYılmaz Vuralİbrahim Üzülmez6
M. İD. YURDUMesut BakkalBülent KorkmazHakan KutluNurullah SağlamÜmit ÖzatSerkan Damla6
G.SARAYHamza HamzaoğluMustafa DenizliOrhan AtikJ. Olde Riekerink  4
TRABZONSPORŞota ArzelatzeSadi TekelioğluHami MandıralıTaner Yılmaz  4
ESKİŞEHİRSPORMichael Skibbeİsmail KartalSamet Aybaba   3
ANTALYASPORYusuf ŞimşekMehmet UğurluJose Morais   3
SİVASSPORSergen YalçınOkan BurukMesut bakkal   3
BURSASPORErtuğrul SağlamErsel UzgurHamza Hamzaoğlu   3
KAYSERİSPORTolunay KafkasHakan Kutlu    2
G.ANTEPSPORMutlu TopçuSergen yalçın    2

 

aaaa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.