Sürdürülebilir Yaşam

Sürdürülebilir Yaşam

Işıl Mencik yazdı; Sürdürülebilir Yaşam

Sürdürülebilir yaşam demek , yaşadığımız evrende kısıtlı kaynaklarını şahsi kullanım oranlarını azaltmak için daha kaliteli ve çevre dostu bir yaşam sürdürmek üzere bir takım değişiklikler yapma fikridir.

Sürdürebilirlik üç temel başlıktan oluşur;

Sosyal Gelişim; Toplumdaki paylaşma, birlik ve beraberlik içinde dayanışma ilkeleri ile yakından ilgilidir.

Çevre Bilinci; Canlı türlerinin ve yeşil alanlarımızı korumayı kapsar.

Ekonomik Büyüme; Bir ülke ya da bölge sınırlı olmayan evrensel ölçeklerdedir

Konuyla ilgili örnek vermek gerekirse,

sosyal sürdürülebilirliğin nitelikli nüfus artması için yeni projeler üretmek, geliştirmek ve dünya genelinde sosyal adaleti sağlayacak adımlarda bulunmak.

Çevrenin sürdürülebilirliği için kaçak yapılaşma, çarpık kentleşme, yeşil alanları korumak ve toplumu çevreye duyarlı olma konusunda farkındalık yaratmak, küresel ısınmayı ve ilkim değişikliklerine yol açan durumları en aza indirmek

image0-1-001.jpeg

Ekonomik alandaki sürdürülebilirlik ise;

Yolsuzluk ve rüşvetleri engellemek ,herkesin fırsat eşitliğini sağlamak. İşsizliği önlemek hak mahrumiyetinin önüne geçmek ve korumak.

Sürdürebilirlik mevcut durumdaki kaynakların daha bilinçli bir şekilde kullanılması anlamına gelmekle birlikte yeni kaynaklar üretmek, çevremizi korumak ve ekonomik eşitsizlikleri ortadan kaldırmak sürdürülebilirliğin en önemli konuları arasında yer almakla birlikte toplumun ve ülkelerin gelişmesinde büyük rol oynar.

Geleceğimize, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyor ve bunu mümkün hale getirmek ancak bu koşullarda olabilir yani çevreyi korumak , kaynakların ekonomik bir şekilde kullanılmasıyla gerçekleşir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.