Sürekli: Devletimiz Elinden Gelen Maddi ve Manevi Desteği Sağlıyor

Sürekli: Devletimiz Elinden Gelen Maddi ve Manevi Desteği Sağlıyor

Karşıyaka Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu ve İzmir İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 12’inci Sınıf otistik ve down sendromlu öğrenciler İzmir Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen mezuniyet gecesinde doyasıya eğlenerek mezuniyetlerinin tadını çıkardılar

Karşıyaka Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu’ndan 64; İzmir İş Uygulama Merkezi’nden 36 öğrenciyle toplam 100 mezun, adeta gecenin başından sonuna kadar çalan müziklerle adeta coştular.

Eğlence öncesi Okul eğitimine katkıda öğretim görevlilerine teşekkür belgesi sunulurken, ayrıca Karşıyaka Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu ve İzmir İş Uygulama Merkezi Müdürü Hüseyin Güneş ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin eşi Karşıyaka Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Fidan Gül Sürekli, özellikle engelli çocuklar için yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.

Okul Müdürü Hüseyin Güneş şu ifadeleri kullandı:

“ERASMUS PRJOESİYLE İSTİHDAM ALANINDA ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK”

“Özel eğitimle ilgili önümüzü görebilmek ve daha iyi şeyler yapabilmek adına 5 ülkeyle beraber yürüttüğümüz ortak bir “Benim İşim, Benim Geleceğim” adlı erasmus proje çalışması var. İngiltere, Polonya, Slovenya, Hırvatistan ve Romanya’yla beraber çalışmalar yaptığımız bu ülkelere öğretim görevlilerimiz giderek burada eğitim toplantılarına katıldılar. Buralarda önemli bilgiler edindik. Özellikle, istihdamla ilgili güzel uygulamaların yapıldığını gördük. Bu çocuklar korumalı iş yerlerinde herhangi bir engeli olmayan insanlarla beraber çalışabilmeli. Biz bu ülkelerde bu uygulamaların örnekleriyle karşılaştık. Ülkemizde de örnek olarak Urla’da korumalı iş yerlerimiz var. Çalışanların yüzde 50’sinden fazlası engelliyse, devlet bu konuda ciddi manada yardımcı oluyor, maddi anlamda kredi veriyor. Bu tarz korumalı iş yerlerinin arttırılması gerekiyor.”  

“VELİLİERDE BİZDEN SONRA BU ÇOCUKLAR NEREDE KALACAK ENDİŞESİ VAR”

“Belli yaşın üzerindeki çocukların hayatlarını nasıl idam ettireceğine dair ailelerin ciddi boyutlarda endişeleri var. bazı aileler biz vefat ettikten sonra bu çocuklar nerede kalacaklar diye endişe ediyorlar. Endişe etmelerinde de son derece haklılar. Bu endişeyle ilgili otel tarzında bu çocukların misafir edilebileceği, konaklayabilecekleri yerlerin olması gerekiyor. Bunun gerçekleşebilmesi için vakıflar, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin hükümetle iş birliği içerisinde olarak bu konuda projeler yapması gerekmekte ve hükümet yalnız bırakılmamalıdır. Aksi takdirde istihdam sağlanamaz. Örneğin 23 yaş üzeri İngiltere’de paralı. Bizde parasız. Halk eğitimlerinde engelli vatandaşlarımıza ücretsiz eğitim veriyoruz. Dış ülkelere göre bizim avantajlı olduğumuz yanlarımız da var. bu potansiyel bizde var; çünkü hükümetin bize son derece büyük katkıları var. Bu destek doğru değerlendirilirse ciddi manada ileride çok önemli uygulamalar yapılacağına inanıyorum.”

Karşıyaka Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Fidan Gül Sürekli ise şu açıklamalarda bulundu:

“DEVLETİMİZ ELİNDEN GELEN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİ SAĞLIYOR”

“Bu yıl 100 öğrenicimizi mezun ediyoruz. Devlet, zihinsel engelli öğrencilere maaş ve bakım parası yardımı yapıyor.  Ayrıca, bu çocuklar için ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor. Çocuklarımız evlerinden alınıp okul çıkışı ücretsiz olarak evlerine bırakılıyor. Büyükşehir belediyesi de öğlen yemeği hizmeti sunuyor. Sonuç olarak bu çocukların servis, yemek, akademik eğitimin yanında okulumuzda sosyal faaliyetler içerisinde yer alıyorlar. Müdürümüz Hüseyin Güneş’in de belirttiği gibi velilerin tek korkuları bize bir şey olduğu zaman bu çocuklar ne yapacak korkusudur. Devlet ya da bazı kurumlar bu çocuklara sahip çıkacak mı diye endişe duyuyorlar. Ama devletimiz maddi ve manevi elinden gelen desteği sağlıyor. Devlet çocuklarımıza iş imkanı sağlıyor. Çeşitli iş yerlerinde, kurumlarda bu çocuklarımız çalışmaya başlıyor. Örneğin, e-kpss sınavına giren öğrencilerimize onların düzeyinde sorular soruluyor. Kazandıkları takdirde devlet kurumlarında bu çocuklarımız çalışabiliyor. Hepsine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Her zaman onlar için çalışıyoruz, kendilerine kapılarımız daima açık. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

a1fd6659-ac47-467e-935f-87486fa675d5

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.