SÜREKLİ, "DÜNYANIN YÜKSELEN GÜÇLERİ ARASINDA"

SÜREKLİ, "DÜNYANIN YÜKSELEN GÜÇLERİ ARASINDA"

Ödemiş'in AK Belediyecilik anlayışı ile buluşmasının ardından hem kültürel hem ekonomik anlamda nefes aldığını ifade eden Sürekli, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve ekibine teşekkür etti.

İzmir merkezdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programlarını bitirdikten sonra programlarına ara vermeden devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'da bulunan Manisalılar Derneği ziyaretinin ardından Ödemiş’e giderek köy köy gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Alaşarlı Muhtarı Günüz İsimoğlu’nun hayrına katılan Sürekli, burada vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Ödemiş’te gerçekleştirilen Süs Bitkileri Fuarını da ziyaret eden Sürekli işletme yönetici ve çalışanlarıyla görüşerek sektörün taleplerini dinledi. Buradaki programının ardından Kayaköy’de esnaf ve vatandaşın elini tek tek sıkan Sürekli, daha sonra Çakırcalı Mehmet Efe Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi.


"DÜNYANIN YÜKSELEN GÜÇLERİ ARASINDA"


2200 yıllık devlet geleneğinin, o günün zort şartlarında elde edilmiş en büyük kazanımının Cumhuriyet olduğuna dikkat çeken Sürekli, "Esarete ve dayatmalara boyun eğmeyen Yüce Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalci güçlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zafere ulaştırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, uzun yıllardır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmiş, özellikle son yıllardaki atılımlarıyla dünyanın yükselen güçleri arasına girmeyi başarmıştır. İstiklal harbindeki kararlılığını tarihi boyunca sürdüren Türk Milleti, 15 Temmuz 2016 günü bunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.


Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere böylesine güzel bir coğrafya bırakmak için cansiparane savaşan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, Yüce Türk Ulusu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.


"AK BELEDİYECİLİKLE YENİDEN NEFES ALDI"


Ödemiş Belediyesi'nin çalışmalarını köy ziyaretleri ile yerinde inceleyen Sürekli, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mahmut Badem'den bilgi aldı. AK Belediyecilik ile Ödemiş'in bir dönem sonra yeniden hem tarihi hem de ekonomik anlamda nefes aldığını ifade eden Sürekli, Ödemiş'e sağladığı katkılar için Belediye Başkanı Mahmut Badem ve ekibine teşekkür etti. 


Çakırcalı Mehmet Efe Konağı açılışında konuşan ve Anadolu'nun, medeniyetin beşiği olduğunu ifade eden Sürekli, "Hüküme olarak 2003 yılından bugüne 100'den fazla müzenin bakım, onrım ve tenzim çalışmalarını yapılarak yeniden hizmete açtık. Yine aynı dönem içerisinde 40'ın üzerinde yeni müze ve birim ilk defa ziyarete açıldı" diye konuştu.
 

"2016'DA MÜZELERE 53,1 MİLYON TL"
 

Sadece 2016 yılı içerisinde 10 yeni müze açıldığını söyleyen Sürekli, "Bu müzelerin hizmete açılması için toplam 53,1 milyon TL ödenek harcanmıştır. Buna göre son müze sayımız 198 ve özel müze sayımız ise 224 olmuştur. Hükümetimiz iktidara gelmeden önce 2002 yılında 26 milyon TL olan müze ve ören yeri ile diğer faaliyet gelirleri 2016 yılının sonunda 235,9 milyon TL'ye ulaşarak büyümenin kültürel anlamdaki etkisini gözler önüne sermiştir. Bu yılın raporları çıktığında göreceğiz ki her yıl olduğu gibi yükselme bu alanda da katlanacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.