Sürekli hasta hissediyorsanız bunlara dikkat!

Sürekli hasta hissediyorsanız bunlara dikkat!

Hayalinizdeki vücuda kavuşmak için spor salonunda egzersiz yapmaya karar verdiyseniz acele etmeyin.

Almak istediğiniz sonuçların aksine aşırı egzersiz yapmak, bedeninize ve sağlığınıza zarar verebilir.
İşte yoğun bir şekilde egzersiz yapmanın 6 zararı...

Performans seviyenizi düşürür

Aşırı egzersiz yapıyorsanız, kendinizi yorgun hissedecek ve dayanıklılığınızı yitireceksiniz. Böyle bir durumda, kavrama gücünüzün zayıfladığını ve eklemlerinizde ek ağrı hissedeceğinizi fark edeceksiniz. Bu durum spor yaparken kararlılığınızı da etkileyebilir ve performans seviyenizi düşürülebilir.

Her zamankinden daha uzun süre acı çekersiniz

Egzersiz yapmaya yeni başladıysanız veya farklı bir egzersiz stiline geçtiyseniz, acı hissetmek doğaldı. Fakat düzenli bir kişiyseniz ve egzersiz tarzınızı değiştirmediyseniz, ancak normalden daha uzun süren olağandışı bir acı çekiyorsanız, muhtemelen kendinizi fazla yoruyorsunuz. Bu his, ağırlık kaldırmaya ilk başladığınızda hissettiğiniz hisse çok benzeyebilir.

Motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz

Her gün coşkuyla spor salonuna gittikten sonra aniden motivasyonunuzu kaybetmiş gibi görünüyorsanız, bu kendinizi fazla yorduğunuzun bir işareti olabilir. Sonunda, bu motivasyon eksikliği, depresyona bile yol açabilir.

Her zaman hasta hissedebilirsiniz

Düzenli egzersiz yapıyor ve sağlıklı bir yaşam sürüyor, ancak sürekli olarak hastalanıyorsanız, bunun nedeni aşırı egzersiz yapmanız olabilir.

Kaslarınızı kaybedersiniz

Aşırı antrenman yapıyorsanız, vücudunuz iyileşmesi için gerekli olanı alamaz ve daha sonra güçlü kasları yeniden oluşturur. Sonuç olarak, kas geliştirmekten daha fazla kas kırılması var. Bu kas kaybına ve aşırı durumlarda yaralanmaya neden olur. .

Uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz

Aşırı egzersiz yapmak aşırı stres hormonlarına neden olabilir. Bu uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Ancak vücudunuzun kırılan kasları iyileştirmek ve onları daha güçlü olanlarla değiştirmek için uygun miktarda uykuya ihtiyacı vardır. Bu nedenle aşırı egzersiz yapmak kısır bir döngüye yol açar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.