Sürekli, İZİD'i Ziyareti Etti

Sürekli, İZİD'i Ziyareti Etti

İş dünyasının nabzı olan İzmir İş Dünyası Derneği'ne (İZİD) İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli konuk oldu.

Başkan Feyyaz Sungur ile İZİD üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda İZİD çalışmaları hakkında bilgi alan Sürekli, İZİD'in çalışmalarında destek olacaklarını söyledi.
 

KARŞIYAKALI VEKİL
 

Karşıyaka'nın da aralarında bulunduğu İzmir 2. Bölgenin vekilleri arasındaki tek Karşıyakalı vekilin Kerem Ali Sürekli olduğunu belirten İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, amaçlarının sosyal, kültürel ve ekonomik standartların yükseltilerek istihdam yaratmak olduğunu söyledi.  Sungur Şubat ayında kurulan derneklerinin 300 kişiye iş bulduğunu açıklayarak "Biz girişimciliğe ve istihdama önem veriyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Bu yüzden istihdam yaratacak projeler için KOBİlerle çalışıyoruz ve KOSGEB ile İŞKUR aralarında köprü vazifesi görüyoruz." dedi.


Bazı insanların üniversite bitirdikten sonra kamu kuruluşlarına ya da belediyelere girebilmek için araya torpil soktuğunu sözlerine ekleyen Sungur, girişimci ruhlu insanların çoğalması durumunda bu durumun en aza ineceğini açıklayarak "BİZ İZİD olarak bu durumun önüne geçmek için girişimciliği teşvik ediyoruz. KOSGEB'e gönderilen projelerin çoğu cafe ile ilgiliydi. Bu yüzden artık cafelere destek olunmuyor. Yeni işkollarına yönelmek gerekiyor. Örneğin kullanmadığımız elektronik eşyalar var bunların içinde altın var bakır madeni var. Bunları ayrıştıracak iş kolu yok. Bazı arkadaşlara bu yönde telkinler yaptık. Verdiğimiz KOSGEB eğitimlerinde girişimcilerimize bu tarz yeni iş kollarına da yönlendiriyoruz" diye konuşarak ev hanımlarını da istihdama kazandıracak projeler yürüttüklerini söyledi. Sungur, hedeflerine ulaşmak için para, pul ya da ihale istemediklerini devlet kurumlarından amaçları doğrultusunda kendilerine destek olmalarını beklediklerini açıkladı.
 

AR GE PROJELERİNE KATKI


İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli İZİD'in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm milletvekillerinin her konu ile ilgilenmesine rağmen bir iş bölümü yaptıklarını açıklayan Sürekli "KOSGEB, İŞKUR istihdam gibi konularda Necip Kalkan'ın, Sağlık ve TOKİ alanlarında kendisinin, eğitim konularında Hamza Dağ'ın, ulaştırma konusunda ise Atilla Kaya ağırlıklı olarak çalışıyor" dedi.


İzmir Milletvekili KOSGEB'in orta vadeli planını açıkladığını söyledi. Sürekli sözlerine şöyle devam etti; "Haftaya Afyon'da cumhurbaşkanımızla beraber ekonominin canlandırılmasıyla ilgili bir toplantımız olacak. Ekonominin canlandırılması ile ilgili aldığımız önlemlerle ilgili olarak KOSGEB orta vadeli planını açıkladı. 500 milyar ayırmıştı bunun 264 milyarı kullanıldı. Hükümetimiz gerek KOSGEB ile gerekse Sanayi Bakanlığımız aracılığıyla AR GE çalışmalarına ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine büyük destek sağlıyor. Teşviklerden faydalanmak isteyen girişimciler bunu dikkate alarak projelerini yapsın"
 

SORUNLARI DİNLEDİ
 

İZİD üyelerinin sorunlarını da dinleyen Kerem Ali Sürekli, özellikle Yamanlar Dağı'na yapılmaya çalışılan çöp tesisi konusunun takipçisi olacaklarını söyledi.  Çevre Komisyonu üyesi olduğunu belirten Sürekli,  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı'na kurmak istediği çöp tesisi hakkında bilirkişi raporunun da olumsuz olduğunu kaydederek "Bu konu benim Karşıyaka ilçe başkanlığı dönemimden beri Karşıyaka'nın gündeminde. Biz Yamanlar Köyü'ne giderek incelemelerde de bulunduk bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.
 

HABER:Ali ÖLMEZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.