Sürekli'den Soyer'e Buca Cezaevi tepkisi: Şov peşindeler

Sürekli'den Soyer'e Buca Cezaevi tepkisi: Şov peşindeler

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bugün gerçekleşen Buca Cezaevi eyleminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi.

MEDYA EGE - Buca Cezaevi alanında, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, İzmir Barosu, çevre örgütleri ve halkın katılımıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Buca Cezaevi planlarına karşı bir eylem gerçekleşti.

s474644.jpg

Eylemde konuşan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alanın kamusal alan olduğunu hatırlatarak "Hiç kimse kamunun elinden alıp burayı ranta açamaz. Açtırmayacağız. Buca Cezaevi İzmir'in sarı öküzü olmayacak. Eğer ki şu an Türkiye'de kamu arazilerine birileri göz diktiyse kimse korkmasın, dirensin! İzmir, Türkiye'ye örnek olacak" cümleleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın planlarını eleştirdi.

0x0-1651996145416.jpg

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e tepki gösteren bir açıklama yaptı. Başkan Soyer'in alanın AVM'ye tahsis edilmesine karşı gelmediğini iddia eden Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Buca Cezaevi üzerinden yaptığı şudur: Düne kadar, bu alanın AVM’ye tahsisinde sakınca görmeyişlerini yersiz bir yeşil alan savunması ile ört bas etmeye çalışmak, her daim taraflı meslek odalarını da yanlarına alarak gürültü çıkarmak! Tutarlılıktan mahrum bu siyasi menfaat girişimlerinin örneği çok. İş, Urla’daki antik kente gelince tarih; Bergama’daki Millet Bahçesi’ne, Kültürpark’taki ağaçlara gelince yeşil umurlarında olmuyor! Her işi kendi kitaplarına uydurmaya çalışsalar da İzmir görüyor. Buca Cezaevi kangrenine nokta koyan, alanı, yeşili ve tüm donanımıyla halkın hizmetine sunan planı yapan Bakanlığımıza teşekkür etmek yerine; şov peşindeler. Hele ki; İzmir’e bir dikili ağaçlarının nasip olmadığını düşünürsek, kafalarının arkasındaki, ayna gibi görünüyor."

ak-parti-izmir-il-baskani-kerem-ali-surekli-mis-gibi-yapmanin-tarihini-yazdilar.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.