SÜRESİZ NAFAKAYA SÜRESİZ DEVAM!

SÜRESİZ NAFAKAYA SÜRESİZ DEVAM!

Ali Eyce yazdı

Sosyal medya üzerinden binlerce kişi nafaka mağduru olarak örgütlenmişken, süresiz nafakayla ilgili bir çözüm bulunması için özellikle erkekler tarafından tepkiler verirler Adalet Bakanlığı’ndan o açıklama geldi: ‘Süresiz nafaka konusu gündemimizde yok’

Adalet Bakanlığı’nın gündeminde yok ama toplumun gündeminde var.

Çocukları icra dairelerden kurtaran Adalet Bakanlığı’nın, erkekleri de nafaka prangasından kurtarması gerekiyor.

Toplumumuzda erkeklerin sürekli mağdur eden, kadınları ise sürekli ve daima kazandıran nafakanın sürekli olmasından dolayı dile getirilen rahatsızlık, kaldırılması yönünde bir talep hiç olmadı.

Nafakanın da adil olması, adaletli olması ve tıpkı tazminat davalarında olduğu gibi kişinin gelirine, geçmişine, yaşanmışlığına bağlı olarak verilmesi, süreli olması isteniyor.

Hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığı bir ekonomi düzleminde nafakanın garanti içinde olması ise ayrı bir tezatlık.

Çalışmaya garantiniz yok, kazanmaya garantiniz yok ve hatta yaşamaya garantiniz yok ama nafakaya garanti var.

Hatta bir tık ötesinde garanti nafakayı yerine getiremezseniz hapis de var.

624808ad86b2450d34fdb3c2.webp

Kadınların ekonomik olarak güçlü kalabilmesi için düşünülen nafakanın, kadınların ömür boyu ayakları üzerinde tutmaya dönüşmesi, çalışmasına gerek kalmaması, çalışsa bile kayıtlı çalışan olmaması gibi yolları da beraberinde getiriyor.

Adalet Bakanlığı’nın şu aralarda gündemimizde yok dediği nafakaların artık hiç ödenmediği bir ekonomik zorluk döneminde yaşadığımız gerçekliğini de dikkat alırsanız, bir dönem sorunlar yüzünden ayrılan ve kendisine ayrı dünyalar kurup, sorun olmaktan ve sorun yaratmaktan kaçan insanların, ayrı hallerinde nafaka sorunuyla karşı karşıya gelmesi de görünen gerçek.

İnsanların arasında sorunlar arasında çözüm üretmekle sorumlu adaletin, işleyişinden dolayı insanlar arasında sorunların yaşandığı şeylere de çözüm üretmesi gerekiyor.

Süreli nafaka adalet için şart!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum