Suriye'de Rejim Uzun Süreden Sonra Muhalifleri Vurdu

Suriye'de Rejim Uzun Süreden Sonra Muhalifleri Vurdu

Suriye ordusu tarafından, şubat ayında Avrupa'da gerçekleştirilen çatışma ortamının askıya alınması görüşmeleri ardından muhalifler ilk defa vuruldu.

Şubat ayında Suriye'de bulunan tarafların masaya oturarak çatışmaları askıya alma görüşmelerinin ardından Suriye rejim kuvvetleri ilk defa muhalifleri vurdu. Suriye ve muhalifler arasında geçen görüşmelerde taraflar ateşkes denilemeyecek bir mutabakata vararak savaş ortamını sonlandırma arayışına girmişti.

Suriye ordusu, şubat ayında gerçekleşen görüşmelerin ardından ilk defa muhalifleri vurarak, Halep'in güneyinde kalan bölgedeki muhaliflere büyük bir operasyon düzenledi. Merkezi İngiltere'de bulunan ve bölgedeki çatışmalar hakkında bir çok bilginin edinilmesini sağlayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, geç saatlerde başlayıp gece boyunca süren rejim saldırılarının, stratejik açıdan büyük öneme sahip Telat el Eys kasabası için gerçekleştirildiğini açıkladı.

Suriye ordusu muhalifler tarafından püskürtüldü

Rejim tarafından operasyon yapılan bölgede dün, terör örgütü El Kaide bağlantılı silahlı gruplar bir Suriye savaş uçağını düşürerek pilotunu esir almıştı. Hizbullah'a yakın yayın organı El Manar'ın haberleştirerek internete verdiği bilgilere göre, Suriye rejim kuvvetleri tarafından düzenlenen ağır hava saldırılarıyla vurulan hedeflerin Halep'in güneyinde kalan silahlı grupların muhalif olduğu öne sürüldü.

El Manar'da verilen bilgilerin arasında rejim ordusunun harekete geçmesinin nedeninin, şubat ayındaki görüşmelerde kurulan saldırmazlık ortamının muhalifler tarafından delinmesi olduğu belirtildi. Öte yandan Suriye ordusunun püskürtüldüğü belirtilirken, Levant Cephesi'ne bağlı Şam Devrimci Tugayları'ndan Hani isimli bir militan konuyla ilgili olarak, şubat ayından bu yana en büyük saldırıyı aldıklarını belirtti. Hani ordunun püskürtüldüğünü ve hükümet ordusunda yer alan Şii milislerin çok büyük kayıplar verdiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.