Dikkat! KGYS Sistemi affetmiyor

Dikkat! KGYS Sistemi affetmiyor

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da bir aylık süre içinde Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) ile yaklaşık 34 bin araç kontrol edildi. Bunlardan 764 araç sürücüsüne yaklaşık 175 bin TL ceza kesildi.

Türkiye’nin 2021- 203 Stratejik Trafik Eylem Planı kapsamında il ve ilçelerde faaliyete geçen Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS), sürücü hatalarını itiraza mahal bırakmayacak şekilde tespit ve kayıt ediyor. Sistem emniyet kemeri takmayan, cep telefonunu seyir halinde iken kullanan yada diğer araç içi hataları yapan sürücüleri tespit ediyor. Görüntülü kayıt etmenin yanında fotoğraf çekiyor. Sistem üzerinde ayrıca Plaka Tanıma Sistemi (PTS)’de mevcut. Kent meydanları ve caddeleri de 24 saat gözlenebiliyor. Tek yönlü yollarda ters yönden gelen ya da park yasağı olan yerlere park etmiş olan araçlar anında tespit ediliyor. İşlem merkezinde büyük ekranlarda değerlendirilen görüntü ve fotoğraflar üzerinden sürücünün adresine ceza makbuzları gönderiliyor.

p2170251.jpg

KONUŞMUYORDUM SAATE BAKIYORDUM

Yetkililer sistemin asıl amacının ceza yazmak değil trafik kazalarını ve bu kazalarda ki can kaybı, yaralanma ve maddi hasarları azaltmak olduğuna dikkat çekti. Yatırım yapılmış teknolojik olanakların vatandaşlar için hizmet verdiğini belirten yetkililer mahkemeye sevk edilen sürücülerin görüntü ve fotoğraf kaydının iki yıl saklandığını bildirdi.

img-7593.jpg

Ceza kesilen sürücülerin büyük ölçüde itirazlarını “çok kısa mesafe gideceğim için emniyet kemeri takmadım, ya da cep telefonumu konuşmak için değil saate bakmak için elime almıştım” gibi nedenlere dayandırdığını, “yolun tek yön olduğunu bilmiyordum, görmedim” gibi gerekçeler sunduklarını ancak kayıt altına alınan hatanın mutlaka cezai işlem gördüğünü hatırlattılar. Ceza görenler arasında kamu görevlileri ve kent içinde kısa mesafeler de dur kalk yapan yiyecek, içecek, kargo servisi çalışanlarının da olduğu belirtilerek vatandaşların kurallara uyması ve dikkatli olması istendi.

img-7607.jpg

BİR AYDA 34 BİN KONTROL 764 CEZA

İzmir’in Foça İlçesi’nde ilçe girişindeki Uğur Mumcu Parkı ve Jandarma Komando Okulu önü ile Değirmenlik Caddesi’nden İzmir yönüne ulaşımın sağlandığı askeri yol üzerinde KGYS sistemi faal olarak bulunuyor. Ayrıca kent içindeki kameralarla meydan ve sokaklardaki trafik akışı ve hataları izleniyor. Geçtiğimiz bir aylık süreçte sistem ile 33 bin 878 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kural ihlali yaptığı tespit edilen 764’üne toplam 174 bin 682 Tl. ceza kesildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.