‘Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı’

‘Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı’

Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından sayılan Madoz’un sergisi, Folkart Gallery’de

 

Gündelik hayattaki sıradan nesneleri, gerçek üstü estetik anlayışla kurgulayıp fotoğraflayan, usta İspanyol sanatçı Chema Madoz’un eserleri, ilk kez Türkiye’de ve İzmir Folkart Gallery’de sergilenecek. ‘Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı' adlı sergi, 22 Aralık’ta açılıyor.

Görsel şölen

Fotoğraf sanatında dünyanın en büyükleri arasında gösterilen, ‘nesnelerin gizli şiirini fotoğraf sanatına yansıtan usta’ olarak kabul edilen İspanyol Chema Madoz’un fotoğraf sergisi, 22 Aralık 2017 – 25 Şubat 2018 tarihleri arasında, Folkart Gallery’de yer alacak. Fotoğraf alanında var olan nesnelerin gerçekliğini, kendisine özgü alternatif bir bakış açısıyla yorumlayan İspanyol fotoğraf sanatçısı Chema Madoz; özellikle siyah beyaz fotoğraflarında, gündelik objeleri kendi bağlamlarından kopararak; şiirsel metaforlar, yeni görsel şölenler üretmesiyle tanınıyor. Madoz, çalışmalarında gündelik yaşamda sıklıkla gördüğümüz, ama bazen farkedemediğimiz çeşitli objeler üzerine, sanatseverleri düşünmeye zorluyor.

Fotoğraf şairi

‘Nesnelerin fotoğraf şairi’ olarak anılan Chema Madoz, gündelik hayatın sıradanlığındaki sıra dışılığı, şiirsel bir estetikle ortaya koyan, günümüzün en önemli fotoğrafçısı kabul ediliyor.

Chema Madoz reklam alanında da kullanılan fotoğraflarıyla, özellikle 1990’lı yıllardan itibaren kendine has bir metedoloji çerçevesinde, gündelik hayatın içerisindeki objeleri gerçek üstü  imgeler yaratmak amacıyla kullandı. Folkart Gallery’de açılacak olan “Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı” adlı sergide, sanatçının 80 eseri ve aynı zamanda bu eserlerin yaratım sürecine esin kaynağı olmuş özel objeler de sergilenecek. Madoz sergisi Türkiye’ye ilk kez geliyor.

‘Onur duyuyoruz’

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da Folkart Galery’de, büyük sanatçı Chema Madoz’a ev sahipliği yapmaktan ötürü onur duyduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“ülkemizin sanat alanındaki yaratıcılığını ulusal ve evrensel düzeyde tanıtma, sanata ilginin yaygınlaşması hedefiyle, İzmir’de kültür-sanata gönüllü destek vermeyi sürdürüyoruz.”

Mesut Sancak, Folkart Galery’nin İzmir’deki konumlanmasını ve önemini vurgularken, bir önceki ‘Dizelerin Rengi’ adlı sergiyi 36.200 kişinin gezdiğini söyledi. Sanatı geniş sanatsever kitlesiyle buluşturma misyonunu benimseyen Folkart Gallery, Chema Madoz’un sergisiyle 11. önemli sanatsal etkinliğe imza atmış olacak. Madoz’un sergisinin çok ilgi görmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.