Sütaş Tire Tesisleri, 850 kişiye istihdam sağlayacak

Sütaş Tire Tesisleri, 850 kişiye istihdam sağlayacak

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) yatırım bayramı yaşanıyor.

 

2017 yılında birçok yeni tesisin üretime geçeceği TOSBİ’de Sütaş’ın 80 milyon dolarlık yatırımla kurduğu, 850 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, 8 bin çiftçiye gelir kapısı olacak tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.

Açılışa büyük ilgi

Sütaş’ın Ege Sütçülük Projesi kapsamında kurulan Tire Entegre Tesislerinin Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın ev sahipliğinde  düzenlenen açılış törenine ayrıca, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, KOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Yılda 1 milyar TL ciro

Törende konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Tire OSB’de 120 bin metrekarelik arazide, 67 bin metrekare kapalı alanda tesislerini kurduklarını belirterek, kompleks içinde süt ve süt ürünleri fabrikası, yem fabrikası, eğitim merkezi, geri kazanım ve enerji üretim tesisi ve organomineral gübre tesisinin yer aldığını söyledi. Yılmaz tesislerde günlük bin ton süt işlenerek yıllık 1 milyar TL ciro yapmayı öngördüklerini kaydetti.

Yılmaz’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, tesisleri Tire’ye kazandıran Muharrem Yılmaz’a konuşmalarında teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı tesisi Bingöl’de de kurması için Yılmaz’dan söz alırken, Başbakan Binalı Yıldırım da 41. Yılını kutlayan Sütaş’a ‘41 kere maşallah’ dileğinde bulundu.

Yatırım yapmaktan yorulmayacağız

Törene katılan TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler de, Sütaş gibi ulusal bir markanın bölgelerinde kurduğu tesisten çok mutlu olduklarını belirterek, bu tesisin bölgedeki süt sektörünün büyümesine de katkı sağlayacağını söyledi. Sütaş’a TOSBİ olarak her türlü kolaylığı sağladıklarını, açılan tesisle 850 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağına dikkat çeken Gürler, “Açılışa gelerek bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tire OSB, yeni tesislerle büyümesini sürdürüyor. 2017 yılında üretim yapan 100 fabrikada 6 bin kişi çalışacak. Biz her türlü sıkıntıya rağmen ülkemizin geleceği için yatırım yapmaktan ve çalışmaktan yorulmayacağız” dedi.  

Rakamlarla Sütaş Tire OSB Tesisleri

Tesis 120 bin metrekarelik alana kuruldu

Tesis için 80 milyon dolarlık yatırım yapıldı

850 kişiye istihdam sağlanacak.

8.000 üretici aile yılda 420 milyon TL gelir elde edecek.

Günlük 1.000 ton süt işlenerek yıllık 1 milyar TL ciro hedefleniyor

Günde 650 ton kapasiteyle yem üretilecek

Günde 800 ton atık işlenerek saatte 6,4 MWh elektrik, 6,1 MWh ısı üretilecek

organomineral gübre üreten tesiste yılda 30.000 ton gübre üretilecek.

Toplam 150 araçlık bir filo çalışacaktır.

Günde 1000 ton süt alımı bölgede 100.000 dekar arazi üzerinde 125 milyon TL değerinde bitkisel üretim hacmi yaratacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.