Suudi Arabistan Kralı Türkiye'ye Geliyor 500 Araç Kiraladı

Suudi Arabistan Kralı Türkiye'ye Geliyor 500 Araç Kiraladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında tüm hazırlıkların büyük kısmını tamamlattı. 11-13 Nisan arasında Ankara'da olacak Suudi Kral, 500 Mercedes araç kiraladı bir oteli komple kapattırdı.

Suudi Kral'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek Selman bin Abdülaziz'in kalacağı otel ve çevresinde kralın rahatı için bir çok hazırlık yapıldı.

Kral için kapattırılan otelin, krala özel düzenlemeler yaptığı bilgisi paylaşılırken, şu ana kadar başka ülkelere giden Suudi Krallar, kalacakları otel veya binada yiyeceklerinden klozete kadar kullandıkları tüm malzemeleri yanlarında getiriyorlar.

Salman bin Abdülaziz'in Türkiye ziyareti için 500 Mercedes araç kiraladığı öğrenilirken, Suudi yetkililer tarafından kiralama sırasında Ankara'da yeteri kadar araç bulunamadığı için farklı illerden de Mercedes marka araçlar Ankara'ya getirildi. Öte yandan kralın kendi için kapattırdığı otelin otoparkına sığmayan araçlar otelin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Ankara'nın ardından İstanbul'a 13. İslam Zirvesi'ne geçecek

11 Nisan'da resmi temaslarda bulunacak olan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine karşılık vermek ve resmi ziyaret amacıyla 11-13 Nisan arasında Ankara'da olacak.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerle iki ülke arasındaki ilişkiler dışında bölgesel ve uluslararası konular hakkında da görüşmeler gerçekleştirilecek. Ziyaretin gerçekleştirilmesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi bekleniyor. Kralın Ankara Ziyareti'nin ardından 14-15 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından düzenlenen 13. İslam Zirvesi'ne katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.