Suvio Coaching'den öğrencilere koçluk!

Suvio Coaching'den öğrencilere koçluk!

Kişi, kurum ve kuruluşların kendi imkânları ve yetenekleri ölçüsünde destek sağlayabilecekleri alanlarda aktif görev üstlendikleri pandemi döneminde, bir örnek uygulama da Suvio Coaching tarafından hayata geçirildi

Proje kapsamında; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin bursiyer öğrencilerine koçluk desteği sağlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda başlayan ve 35 öğrencinin katıldığı projede, Suvio Coaching kurucuları Sumru Gündüz ve Violet Alalof ile mezunlardan oluşan 12 koç, üç ay boyunca öğrencilere 160 saat online eğitim verdi. 

Lise 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan proje kapsamındaki koçluk çalışmalarında; hedef belirleme, kendini daha iyi tanıma, üniversite sınav tercihleri konusunda yardım alma, aile içi iletişimi güçlendirme, sağlık, spor, eğitim, sosyal çevre, kariyer, finans gibi başlıklarda destek sağladı.  Arzu Berk, Avi Yensarfati, Çisem Erim, Esra Akkaş, Gamze Tort, Melike Yalçın Tırpan, Nihan Karakaş, Sema Akkuş, Sumru Gündüz, Şehime Gül Gözen, Şela Habif, Violet Alalof projede gönüllü koç olarak yer aldı.  

GENÇLER İÇİN DAHA MUTLU BİR GELECEK 

Suvio Coaching kurucularından Sumru Gündüz, sosyal projelere özel önem verdiklerini belirterek, “2011 yılından itibaren, kendi mezunlarımız ile birlikte birçok gencin yaşamına olumlu katkılar sağladık. Gençlerle çalışmanın, topluma en yüksek katkıyı sağladığına inanıyoruz. Onların hedeflerini bulmaları, ne istedikleri konusunda net olmaları, kendilerini daha iyi tanıyıp eylemlerini ona göre planlamaları çok önemli. Bu dönemde attıkları doğru adımlar, onlar için daha mutlu bir gelecek, bizler için daha bilinçli ve kalkınmış bir toplum projesi demek” dedi. 

Violet Alalof ise Gönüllü Koçluk Projesinin çok başarılı geçtiğini ifade ederken, toplumsal bir belirsizlik yaşanan bu dönemde gençlerin hayatlarına fener tutmanın kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Alalof; projede mezun koçların mesleklerini toplum yararına icra etme fırsatı bulmaları ile keyif verici bir manevi tatmin yaşadıklarını sözlerine ekledi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.