Suyun iki yakasının fotoğrafçıları bir araya geldi

Suyun iki yakasının fotoğrafçıları bir araya geldi

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (İFOD) “Mavi” temalı 24. Geleneksel Sergisi İzmir de fotoğraf sanatını sevenlerin ilgisine sunuldu.

Sergi İzmir den   sonra   bir yıl boyunca, başta fotograf derneklerinin bulunduğu yöreler olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde yineleniyordu. Bu yıl İzmir Fotoğraf  Derneği   Midilli Fotoğrafçılar Derneği (FEM) ile kardeş dernek olması nedeni ile ilk sergilerini Midilli Fotoğrafçılar Derneği Sanat Galerisinde açtılar. Aynı coğrafyayı ve benzer kültürleri paylaşan iki komşu fotoğraf derneğinin arasında gelişen dostluk ilişkileri güzel bir etkinliğe imza atılmasını sağladı. Sanatın evrensel dili ve birleştirici gücü bir kez daha kanıtlanmış oldu.  Midilli Fotoğrafçılar Derneği, Başkanları  Stratis Tsoulellis  önderliğinde, İzmirli Fotoğrafçılara  sergi salonlarını açtılar.

 

Samimi   misafirperverlikleriyle gönüller birleşti. İzmirli Fotoğrafçılarda  Midilli de Mavi konulu sergiyle suyun diğer yakasında barışa, sevgiye, dostluğa  umut yolculuğu yaptılar. Sergiye  23 İfod üyesi  34 fotoğrafı ile katıldı.‘Mavi ’konulu  fotoğraf sergisi, Kale içinde tarihi mekan içindeki taş evde Midilli Fotoğraf Sanat Derneğinin   sanat galerisinde sergilendi. Mistik ortamdaki  İFOD un Mavi sergisi,   gezmeye gelenler tarafından ilgiyle izlendi.. Sergide Türk ve Yunan halklarının,  sergi gibi paylaşımlar yoluyla birbirini tanıması ve anlamasının kalıcı dostluklara yol açacağı ve barışa hizmet edeceğini vurgulandı. Açılışın sonunda iki derneğin fotoğraf sanatçıları düzenlenen yemkte, müzik eşliğinde, sirtaki ve halay çekerek hem eğlendiler hem de dostluklarını pekiştirdiler. İzmir Fotoğrafçılar Derneğinin organize ettiği teknik gezide  sergilerini açan İzmirli Fotoğrafçılar aynı zamanda  iki gün boyunca da Midiili adasını fotoğrafladılar.

 

İzmirli fotoğrafçılar ile Midilli Fotoğraf Derneği üyeleri  tarihi  ve yüksek bir yerleşim olan ‘’ Agiasos’’ bölgesini ziyaret edip sonrasında sırasıyla Petra, Molivos, Skala Skamiş, Mantamados bölgelerini gezerek  fotoğrafladılar. İzmirli Fotoğraf Sanatçıları   Midilli  de  yaptıkları fotoğraf çalışmalarını en kısa zamanda sergi halinde İzmirli sanatseverlerin ilgilerine sunacaklarını söylediler. Fotoğraf sanatı aracılığı  ile  suyun diğer yakasındaki gönüllerin birbirleriyle birleşerek sağlam bir gönül köprüsü kuracaklarını ifade ettiler. Fotoğraflarıyla iki kültürün birbirlerini   tanımalarını yakınlaşmalarını sağlayarak, güzelliklere, dostluklara,barışa  açılan pencerelerin oluşmasını sağlamak istediklerini vurguladılar. İfod üyeleri, sanatın,fotoğrafın büyülü gücünde Midilli Adasında  ışığın izini takip ettiler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.