SYRİZA'nın yeni lideri Ahçıoğlu mu olacak?

SYRİZA'nın yeni lideri Ahçıoğlu mu olacak?

SYRİZA'nın yeni lideri Ahçıoğlu mu olacak?Aleksis Çipras'tan boşalan koltuk için ismi geçenlerden biri de eski bakan Efi Ahçıoğlu oldu.

Yunanistan'da 25 Haziran seçimlerinden yenilgiyle çıkan ana muhalefet partisi SYRİZA'nın lideri ve eski başbakan Aleksis Çipras, 29 Haziran'da parti liderliğinden istifa etti

Çipras'tan boşalan koltuk için ismi geçenlerden biri de eski bakan Efi Ahçıoğlu oldu.

efi-axtsioglou.webp

Gazete Duvar'da Nikolaos Stelya imzalı habere göre yeni parti liderinin eylül ayında belirlenmesi beklenirken, parti liderliği için adaylığını açıklayabilecek isimler arasında Yunanistan'ın eski maliye bakanı Evklidis Çakalotos, Aleksis Hariçis, Dionisis Tebonera, Rena Dourou, Pavlos Polakis ve Efi Ahçıoğlu'nun olduğu ifade ediliyor.

Birçok SYRİZA'lı isim ve medya kuruluşuna göre, SYRİZA'lı eski bakanlardan Efi Ahçıoğlu'nun eylül ayında partinin başına geçmesi ve SYRİZA'yı ekim ayında yapılacak yerel seçimlerle Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine hazırlaması bekleniyor.

EFİ AHÇIOĞLU KİMDİR?

Efi Ahçıoğlu, 1985 yılında Pella vilayetinin Giannitsa kentinde doğdu. Lisans eğitimini Selanik Aristoteles Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde onur derecesiyle tamamlayan Ahçıoğlu, 2009'da aynı üniversitede Kamu Hukuku ve Siyasal Bilimler yüksek lisansı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.