“Tacikistan Heyeti” DSİ Projelerine hayran kaldı

“Tacikistan Heyeti” DSİ Projelerine hayran kaldı

Son 14 yılda “su yönetimi” konusunda hayata geçirdiği projelerle dünyaya örnek olan Türkiye’ye Tacikistan’dan özel heyet geldi.

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Tacikistan’da düzenlenen “Su” Zirvesi”nin ardından Tacik heyet Türkiye’ye geldi. İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden üst düzey bürokratlar Sait Yakubzad, Mansurov İbodullo ile Q.Abiyev’e FAO Orta Asya Alt Bölge Ankara Ofisi Uzman Yardımcısı Eymen Yazgı ile Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM) İzmir Şubesi temsilcileri de eşlik etti.

DSİ 2. Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Akın ve İşletme Bakım Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Emin Argun Baran tarafından karşılanan heyete, bölgedeki baraj, gölet ve sulama projeleri hakkında bilgi verildi.

Yapılan sunumun ardından Tacikistan heyeti Seferihisar Ürkmez Baraj ve Sulaması ile balık üretim istasyonuna geçerek, teknik incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin son 14 yılda hayata geçirdiği projelerle su yönetimi konusunda dünyaya örnek bir ülke haline geldiğini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Akın “Tacikistan’ın üst düzey bürokratlarından oluşan heyetle bilgi ve tecrübelerimizi paylaştık. Tamamı borulu sistem olan ve damlama sulama sistemi ile sulanan 3700 dekarlık Seferihisar Ürkmez Sulaması’nı yerinde gösterdik. Ayrıca heyet işletmeyi yürüten Ürkmez ve Payamlı Köyleri Sulama Kooperatiflerini de ziyaret edip ön ödemeli saat konusunda bilgi aldı. “ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.