Tago Architects’ten Anadolu Yakası'nda Daire Kartal

Tago Architects’ten Anadolu Yakası'nda Daire Kartal

Tago Architects tasarımı Daire Kartal; çalışma hayatına yeni atılan genç yetişkinlere, aktif yaşam tarzını benimseyen beyaz yakalılara ve tek çocuklu genç ailelere hitap ediyor.

İstanbul Anadolu yakasının merkezlerinden Kartal’da inşa edilen, 1+1 ve 2+1 daire çözümleri ve şehir merkezine yakınlığı ile kullanıcılarına dinamik bir yaşam sunan Tago Architects tasarımı Daire Kartal; çalışma hayatına yeni atılan genç yetişkinlere, aktif yaşam tarzını benimseyen beyaz yakalılara ve tek çocuklu genç ailelere hitap ediyor… 

Tago Architects tarafından Kartal’da, tek bir blok halinde tasarlanan Daire Kartal genç ve dinamik bir rezidans formuna sahip. Tüm daireleri deniz manzarasını görecek şekilde planlanan konut kompleksi, genç çalışan profiline ve tek çocuklu ailelere hitap edecek şekilde kurgulanmış. Yapının E5 Karayolu’na bakan cephesi masif etkisiyle dikkat çekerken diğer tarafta Adalar ve deniz manzarasıyla buluşan cephesinde şeffaf mimari tasarımıyla ve buna uygun form ve plan yapısıyla ön plana çıkıyor. E5 Karayolu’na bakan cephenin daha sağır olarak tasarlanmış olması, cephede kullanılan doğrama ölçülerinin daha küçük seçilmesi ve malzeme oranlarının optimize edilmesi sayesinde trafik ve gürültünün iç mekanlardaki etkisi azaltılmış. 

Manzara yönelimi ve gün ışığından yararlanan daireleri ile kullanıcılarına modern ve yalın bir çizgi sunan Daire Kartal’ın iç mekanları da sosyal hayatın ön planda olduğu bir kurguya sahip. Yüzme havuzu, açık hava aktivite alanları ve fitness salonlarının bulunduğu yapının sosyal olanakları sayesinde bireysel yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedeflenmiş. Daire Kartal, telefon kontrollü akıllı ev sistemiyle donatılmış daireleri ve yeşil bina olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Projedeki yeşil alan kullanımı, peyzaj alanların görsel sunumu ve bire bir kullanıcı deneyimi ile ön plana çıkıyor. Kullanıcıların ortak kullanıma açık sosyal alanlara erişimi de bu durumu destekler nitelikte düşünülmüş.

Daire Kartal’ın havalimanına, adliyeye ve finans merkezlerine olan yakınlığı; projenin genç ve çalışan kitleye hitap etmesinin başlıca sebeplerinden. Şehir merkezinde bulunmasıyla ilgi uyandıran yapı, metro ve minibüs hatları gibi sık kullanılan toplu taşıma araçlarına yakınlığıyla ve ulaşım olanaklarıyla dikkat çekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.