TAHA ÜN ‘100 YILLIK TERANE’  KİTABINI TORBALI’DA İMZALADI.

TAHA ÜN ‘100 YILLIK TERANE’  KİTABINI TORBALI’DA İMZALADI.

100 Yıllık Terane, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ile yakın tarihin karşılaştırmalı medya analizi olarak değerlendiriliyor.

 

Yazar Taha Ün  “100 Yıllık Terane” adlı kitabın imza gününde Torbalı’da okurlarıyla buluştu. Belediye Kültür Merkezi’ inde söyleşiye katıldı.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in de katıldığı imza günü ve söyleşide Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ile yakın tarihi karşılaştırmalı olarak anlatıldı.

100 YILLIK MEDYA TARİHİNİN ÜSLUBU

Yazar Taha Ün  “100 Yıllık Terane” adlı kitabında Abdülaziz ve Abdülhamid dönemi Osmanlı yayın organları ile yakın tarihimize damgasını vuran gazete manşetlerini yan yana getiriyor. Eserde ortalama 100 yıllık medya tarihimizin üslubunu, Türkiye'nin sorunları karşısında takındığı tavrı, olayları değerlendirme biçimini bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

GÜNÜMÜZE KADAR UZANAN TARTIŞMALARI SAYFALARINA TAŞIDI

100 Yıllık Terane, okura bir asırı geçen süreç içerisinde zamanı, olayları, kişileri ve tepkileri iyi derecede harmanlamış, okuyucuya mukayese imkanı veren, tarihte iz bırakmış olayları, günümüze kadar uzanan tartışmaları sayfalarına taşıyor.Sadece Osmanlıca kaynakları değil, Amerikan, İngiliz ve Fransız gazetelerinin Osmanlı imparatorluğu ile son çeyrek yüzyılda Türkiye hakkındaki manşetlerini de gözler önüne seriyor.210 sayfalık eserde;  Jön Türkler' den   FETÖ'cü darbe girişimine kadar karşılaştırmalı medya görselleri de yer  alıyor.

kitap.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.