Tahir Şahin'in umudu Mustafa Sarıgül!

Tahir Şahin'in umudu Mustafa Sarıgül!

Menemen Belediye Başkanlığı görevini bir dönem daha sürdürmek isteyen Tahir Şahin umudunu Sarıgül'e bağladı.

CHP'de aday adaylığı süreci devam ederken göreve devam aday isteyen başkanlarda tek tek aday olmaya başladı. Bu isimlerden en dikkat çekeni ise Menemen Belediyesi'ni 4 dönemdir yöneten Tahir Şahin. Deniz Baykal döneminde rakibi Mustafa Sarıgül'e destek veren ardından parti içinde "müzmin muhalif" olarak hep bu isim ile hareket eden Şahin umudunu yeniden Sarıgül'e bağladı. Parti içinde; Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı imza kampanyasına destek vermesi ve kendisinin seçtirdiği Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak'a imza verdirttiği konuşulan Şahin'in Sarıgül'ün Şişli Belediye adaylığı için yaptığı toplantılara katılması dikkat çekiyor. Bir daha aday gösterilmeyecek belediye başkanları arasında adı geçen Şahin'in bu toplantılarda konuşma yaparken çekilen fotoğraflarındaki mimikleri de dikkat çekiyor.

e0d7f386-14f8-4f38-84f6-319800d5baf5.jpg
Neden Sarıgül?

Hatırlanacağı üzere Mustafa Sarıgül imza sürecinde önce Muharrem İnce'ye destek olduğu iddia edilmiş hatta bu çerçevede CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken aday gösterilmesine katkı koyduğu ilçe belediye başkanlarına imza verdirttiği iddia edilmişti. Mustafa Sarıgül'ün daha sonra ulusal bir kanalda imza sürecini eleştirmiş ardından Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarında bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından parti kulislerine; Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve "Kilit öneme sahip illerde belediyeleri yeniden kazanmak için eski Türkiye Değişim Hareketi(TDH) ve DSPli tanınmış isimleri partiye geri getirebileceğini" teklifinde bulunduğu iddia edilmişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.