Taksiciler ile Kızılay Arasında Protokol

Taksiciler ile Kızılay Arasında Protokol

Taksi sahipleri ve şöförlerinin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi için kurslar vereceklerini belirten Gökay Gök bu projenin Kan bağışının artması için önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Türk Kızılayı'nın kan verme bilincinin arttırılması ve kan ihtiyacının bilinçli, gönüllü ve düzenli bağışçılardan karşılanması amacıyla bir çok kurum- kuruluşla işbirliği protokolü imzaladığını hatırlatan Dr. Gök, "Protokolle taksi sahipleri, taksi şoförleri ve ailelerinin kan bağışçısı yönlendirilmeleri, kan bağışına özendirici broşür ve çıkartma gibi bazı materyallerin taksilerde kullanımını sağlama, dernek üyelerine eğitimler verilmesini öngörüyoruz. Böylelikle kan bağışı konusunda eğitimli olan taksi şoförü kardeşlerimiz, müşterilerine de bu konuda bilgi verebilecek" dedi. Taksi şoförlerinin duyarlı kişiler olduğunu dile getiren Başkan Pala, protokolle gönüllü kan bağışçı sayısının artacağına inandığını söyledi.

Taksi sahipleri derneği olarak bir ilki başardıklarını dile getiren Mustafa Pala böyle projelerin devamının geleceğini  söyledi. her kanın 3 hayat kurtardığına değinen  Pala Gönüllü kan bağışını özendirmek için broşür ve çıkartmayla esnafın yanında vatandaşlarında bilinçlendirilmesine yardımcı olacaklarını dile getirdi.Taksici esnafının bu konuda duyarlılık göstermesi için çağrıda bulunmayı’da ihmal etmeyen pala  kan bağışı yapan Taksi esnafına yemek sözü verdi. Pala Taksi Sahipleri Derneği olarak herzaman taksici esnafının yanında olacaklarını ve ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını’da ayrıca  vurguladı.

Konuşmaların ardından protokole imza atıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.