''Taksilerimizi tankın önüne siper ederiz''

''Taksilerimizi tankın önüne siper ederiz''

Taksi Sahipleri Derneği: ''Ülkenin 7 gün 24 saat bekçisiyiz.''

Türkiye’de 15 Temmuz akşamı püskürtülen darbe girişiminin ardından İzmir'li taksiciler tepki amacıyla dün sokaklara çıktı. Taksi Sahipleri derneği tarafından düzenlenen ‘7/24 Vatanın BEKÇİSİYİZ’ konvoyuna çok sayıda taksici katıldı. Fuar kahramanlar kapısının orada toplanan taksiciler, Türk bayraklı araçlarla konvoy oluşturarak Alsancak ve tüm izmir'i dolaştı.Taksicilere çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Taksiciler adına konuşan dernek başkanı Mustafa Pala özetle şunları söyledi:
 
Öncelikle şahsım ve derneğim adına FETÖ'nün püskürtülen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz,Şehitlerimize Allah'tan rahmet,yaralılarımıza acil şifaler dileriz.Ülkemiz darbelerden çok çekti,demokratik seçimle işbaşına gelenin ancak seçimle gideceği aşikardır.Bizler taksiciler olarak hiç bir şekilde parti,din,dil,ırk,mezhep ayırt etmeden vatandaşlarımıza hizmet eden ve 7/24 görevlerinin başında olan esnaflarız.
 
Türkiye’nin askeri darbe tarihinden bahseden Pala, bugün buna izin verilmediğini aktararak şöyle konuştu: ”1960’da rahmetli Adnan Menderes’i asarken askeri bürokrasiyi harekete geçirdikler. 1980’de bu ülkenin milletin iradesinin üzerinden tankları sürerken askerler, yargıçlar, bürokratlar devredeydi. 1997’de yargıçlarla hareket ettiler. Yetmedi şimdi başka bir şekilde bir darbeyle milletin adamını, milletin adamlarını sizleri ezmeye çalışıyorlar. Ama bu sefer hep birlikte buna mani oluyoruz, izin vermiyoruz, izin vermeyeceğiz. Bugün bu milletle baş edilmeyeceğini göstermiş oluyoruz."
 
"TAKSİLERİMİZİ TANKLARIN ÖNÜNE SİPER EDERİZ"
 
Bizler, Taksi Sahipleri Derneği ve esnafı olarak, darbeye karşı gerekirse canımızı veririz. Bu ülkede milli iradenin bekası ve demokrasinin devam etmesi için sadece işimizden değil, gerekirse araçlarımızın içerisinde canımızı da tankların önünde siper ederek, sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız.
 
"TAKSİCİLER MİLLETİNİ,VATANI SEVEN KAHRAMANLARDIR"
 
Bakın burada yaklaşık sekiz yüz araçlık konvoy oluşturduk.Derneğimizin üyesi olan,olmayan,o partiden,bu partiden,o görüşten,bu görüşten,türkü,kürdü,lazı,çerkezi,mesailerinden ödün vererek destek amacıyla buraya gelen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.Onlar milletini,vatanını seven kahramanlardır.
 
Pala konuşmasının devamında."Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık kolay kolayda teslim etmeyiz, biz taksici esnafı olarak  bu ülkenin 7/24 bekçisiyiz bu ülkeye hiç kimse zarar veremez taksiciler olarak her zaman halkımızın yanındayız dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.