Taksitle telefon alma imkanı tekrardan geliyor

Taksitle telefon alma imkanı tekrardan geliyor

TESK başkanı Bendevi Palandöken, son açıklaması ile taksitle telefon alma imkanın geri gelebileceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye'de 2013 yılında telefonlara uygulanan taksit imkanı kalkmış ve sadece peşin satış başlamıştı. Sadece operatörler ve bazı perakende teknoloji marketleri kontratlı ve kredi kullandırarak taksitli telefon satışı yapabiliyordu.

Bugün ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) başkanı, akıllı telefonlara taksit imkanının geri gelebileceğinin sinyallerini verdi.

TESK başkanı Bendevi Palandöken, "Cep telefonlarında kredi kartına taksit yasağı kalkmalı. İstatistiklere göre, akıllı telefon kullananlar ortalama 2 yılda bir cep telefonu değiştiriyor. Cep telefonu satışında kredi kartına taksit imkanı sağlanırsa bankalar yerine esnafımız kazanır. Vatandaş faiz ödemez, kredi faizlerinde de azalma olur. Cep telefonu ve diğer elektronik eşyaları almak isteyen vatandaşlar, mağaza yetkilileri tarafından mağazanın içindeki mobil banka şubesine yönlendiriliyor. Bankalar da 10 dakika içinde krediyi onaylayarak kredi kartına taksit yapılmayan cep telefonu satışı için 36 ay vadeli kredi verebiliyor." ifadelerini kullandı.

TESK'in bu talebinin meclise taşınıp taşınmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak insanların telefon alabilmek için bankalardan kredi çekmesinin son dönemde arttığı aşikar. Bunun önüne 2018'de geçileceğini düşünüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.