Talana, ranta karşı direne direne kazanağız!

Talana, ranta karşı direne direne kazanağız!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesinde tarım arazisine kurulmak istenen ve büyük tepkilere neden olan go-kart pisti eylemine katıldı.  

Güzelbahçe’nin verimli tarım arazileri üzerine kurulmak istenen go-kart pistine karşı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çevrecilerin günlerdir 24 saat sürdürdükleri doğa nöbetine katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, doğa nöbetinin mutlaka amacına ulaşacağını ve sonunda mutlaka doğanın kazanacağını söyledi. “Benim makam odam artık asırlık zeytin ağaçlarının altı” diyerek bölge halkıyla birlikte doğa nöbetinin başında duran Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi tebrik eden Beko, “Doğa için de omuz omuza mücadele edecek, direne direne kazanacağız” dedi.

0-(8)-074.jpg

BU BİR İNSANLIK GÖREVİDİR!

Bölge ile ilgili bilirkişi raporlarında da açıkça buraların zeytinlik ve verimli tarım arazisi olduğunun belirtildiğine dikkat çeken Beko, “…tarımsal kullanım ile ilgili yasalar, imar ve koruma mevzuatına, planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına, planlama hiyerarşisine ve kamu yararına uygun olmadığı kanısına varılmıştır.. cümlesiyle biten bilir kişi raporuna rağmen burada inşaata başlanmak istemesi tam bir akıl tutulmasıdır. Tüm Türkiye’de tarım alanlarının, güzelim doğamızın yok edilmesine karşı durduk, duracağız da. Bu bir insanlık görevidir. Ranta, talana aç bir iktidarın kurbanı olan güzelim topraklarımız, doğamıza sahip çıkmak hepimizin görevi. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

VALİ KÖŞGER’E BİLİRKİŞİ RAPORUNU SUNDU

CHP’li Beko eylemin ardından CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan’ın da katılımıyla İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e hayırlı olsun ziyareti yaparak konuyu İzmir Valisi ile de görüştü. Güzelbehçe Yelki’de kurulması planlanan alanın özelliklerini Vali Köşger’e hatırlatan ve doğaya sahip çıkmaya davet eden Beko, Köşger’e bilirkişi raporunu da sundu. Beko “Orada sonunda halk, doğa, zeytin ağaçları kazanacak. Biz nereye gidilmesi gerekiyorsa, kime anlatılması gerekiyorsa gideceğiz, anlatacağız. Bu talana asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.