Taliban İntihar Eylemleri Düzenleyeceğini Açıkladı

Taliban İntihar Eylemleri Düzenleyeceğini Açıkladı

Afganistan Hükümeti'nin ülkede Taliban ile barış görüşmelerini yeniden başlatma girişimine rağmen, örgütten bir açıklama yaparak intihar saldırıları düzenleyeceğini belirtti.

Sünni İslamcı anlayışa sahip Taliban, yaptığı açıklamayla beraber büyük eylemler düzenleyeceğini belirterek Molla Ömer Harekatı adı altında bir dizi operasyon gerçekleştireceğini açıkladı Örgütün eski lideri olan Molla Ömer geçen yıl öldürülmüştü.

İntihar saldırı düzenleyecekler

Afganistan ve Pakistan'da aktif olan örgüt tarafından yapılan açıklamada intihar eylemleri düzenleneceği belirtilirken, yıl boyu içerisinde Taliban tarafından okullara, devlet kurumlarına ve askeri noktalara yapılan saldırılarda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti.

Yeni lider Molla Aktar Mansur

Tarihe 11 Eylül Saldırıları olarak geçen El Kaide tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından, El Kaide liderini koruduğu gerekçesiyle ABD'nin Afganistan'a müdahale etmesiyle Rusya Afganistan savaşının ardından iktidarı ele geçiren şeriatçı Taliban iktidardan düşürülmüştü.

medyaege-taliban-saldirisi-6-olu-17-yarali-7515114_x_6851_o

2001'den bu yana Afganistan'da terör eylemleri düzenleyen terör örgütünün Afganistan'da belirli bölgeleri hakimiyetinde tutuyor. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Pakistan mevcut Afganistan yönetimi ve Taliban'ın masaya oturması için yıl başından bu yana masaya oturtmaya uğraşıyor. Afganistan tarafından yapılan çağrılara örgüt yönetimi olumlu yaklaşmıyor.

Geçen yıl Taliban'ın lideri Molla Ömer'in öldürülmesinin ardından örgütte bir liderlik kavgası başlamış, bu kavgadan Molla Aktar Mansur galip gelerek mevcut hükümete yaptığı saldırılar sonucunda örgütün elinde olan alanı genişletmişti. 2015 yılı içerisinde tarafların içerisinde bulunduğu savaşta 5 bin asker ve militan öldürüldü.

Örgütün yeni liderinin başa gelmesinin ardından, militanlar Kunduz şehrinin büyük kısmını ele geçirerek büyük bir başarı elde etmişlerdi. Ancak saldırı kısa sürede geri püskürtülerek ABD'nin bölgede yaşanılan terör olaylarından dolayı çekilme süresini ertelemesine yol açmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.