Tamer Osmanağaoğlu, "Çağına direnmenin karşılığıdır"

Tamer Osmanağaoğlu, "Çağına direnmenin karşılığıdır"

MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçesi görüşmelerinde açıklamada bulundu.

MHP Grubu adına konuşan Osmanağaoğlu; “2020 ve 2021 yılları; tüm dünyayı kasıp kavuran, yeryüzünde sayısı 5.5 Milyona yaklaşan can kaybına, ülkemizde de 80 bine yakın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan salgının ortaya çıkardığı sorunlarla mücadele ile geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “ülkemiz; bölgesinde istikrarını koruyan ve güvenli ülke olarak kendini gösteren bir pozisyondadır. Şüphesiz bunda en büyük katkı hazırlanan stratejik planlar ve bu planlara ısrarla riayet edilmesidir.” İfadelerini kullanan Tamer Osmanağaoğlu, 2023 yolundaki en önemli husus ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma sürecinin hızlandırılması, dengeli ve sürdürülebilir kılınmasıdır. Bunun için gerekli olan ise evvela milli hissiyatın rehberlik ettiği politikaların yine milli hissiyat ile sahiplenilmesidir. Siyaset üstü bu hissiyatı taşımanın milli karakterimizin de yüklediği büyük bir sorumluluk olduğu da muhakkaktır.” dedi.

t-osmanagaoglu.jpg

MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölümler şu şekilde:

Biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti önüne çıkan bentleri teker teker aşacak kudrete, kaynağa, akla ve zenginliğe sahiptir. İnanıyoruz ki; Türk milletinin tomurcuklanan hayallerinin gerçekleşmesinin önünde, hiçbir emel duramayacaktır. Türk Devletleri Teşkilatının hedeflerini oluşturan ve kabul edilen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesini ve bu irade beyanını oldukça önemli bulduğumuzu da ifade etmem gerekiyor. Ayrıca Eylül Ayında 10’uncusu düzenlenen Türk Konseyi Ekonomi Bakanları toplantılarına ilham kaynağı olan vizyonun Türk milletinin ekonomik bağımsızlığının da temellerini oluşturduğuna inanıyor ve bu bağlamdaki çabaları destekliyoruz. Türk devletlerinin birbirini tamamlayan iktisadi bir yapıya sahip olması, mevcut olan potansiyelin ortaya çıkarılmasının sağlanması ve bu minvalde hızlı adımlar atılarak katma değer elde edilmesi oldukça önemlidir. Önümüzdeki yıllarda; hatta aylarda Zengezur Koridoru’nun Türk Dünyasına açılan en önemli kapılardan biri haline gelecek olması heyecan vericidir. Şimdiye kadar Türk Dünyası ile kurulmaya çalışılan birliğe yönelik atılan adımlar elbette önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki; bundan sonra Türkiye ile Türk devletleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda atılacak her adım çok daha anlamlı ve önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.