Tan Taşçı'nın favorisi: "Just be"

Tan Taşçı'nın favorisi: "Just be"

Geçtiğimiz yıl vegan beslenme biçimini benimsediğini açıklayan ve "BU DA VEGAN" platformunu kuran ünlü sanatçı Tan Taşçı ile Just Be isimli vegan kafenin sahibi İmran Su Kırık, veganlığa ilişkin konuştu.

MEDYAEGE Mutsel Ceylan -İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan ve ünlü sanatçı Tan Taşçı'nın İzmir'e her gelişinde tercih ettiği Just Be isimli vegan kafenin sahibi İmran Su Kırık, bitkisel beslenme ve bu beslenme şekline geçişine ilişkin şu ifadeleri kullandı.

"O kadar hayvan sevip, tabağımda et bulunması bana çok riyakarca geldi ve bir sabah aniden "vegan" olma hissiyle uyandım. Hayatımın en güzel kararıydı. Her gün gönül rahatlığıyla yatıp güne huzurla kalkmak dünyanın en güzel hissi. Bütün canlılarla kendimi eşdeğer tutuyor ve hepsinin sömürülmeden yaşam hakkı olduğuna inanıyorum. Sağlıklı beden ve ruh temiz tabaktan geçer. Hayvanlar yemeğimiz değil sadece arkadaşlarımız olabilir. Onlar da bizim gibi birer canlı ve hisleri var.

1edf43f2-f511-41cb-bcbc-226c48f0aaee.jpg

Onlara saygı duyuyor, dünyanın güzelleşmesi elimden geldiğince bireysel davranışımı topluma yansıtmaya çalışıyorum. Hayatımdan 5/6 yaşam hakkı ve sömürü içeren gıdayı çıkardıktan sonra ne kadar çok yiyecek seçeneğinin olduğunu fark ettim ve profesyonel bir şekilde işi mutfağa döktüm. Önceleri işim kimyaydı şimdilerde simyaya döndü ve veganların ne kadar lezzetli ve bol seçenekli yemekler yiyebileceğini restoranımda sunmaya çalışıyorum. Sanıyorum inandığım felsefenin en güzel aktivistliğini yapıyorum. Hayat sevince çok güzel..."

1cd86510-a6dc-4aff-b480-fe8ccd0b4eca.jpg

Veganlığın yıllardır istediği bir şey olduğunu söyleyen Tan Taşçı, Veganlığın hem fiziksel hem ruhsal birçok faydası olduğunu düşünüyorum. Dünyada misafir olarak yaşayan insanların dikkat etmesi gereken iki basit şey var; biri doğayı, diğeri hayvanları sevmek ve korumak. Yaşayan çok tatlı canlılar, asla onları yememizi istemiyorlar. Ve kanımca vücudumuz da onları tüketmemize razı değil. Yıllardır istediğim bir yaşam biçimiydi. Böyle beslenince etkilerini bir haftada hissediyorsun. Ağırlık hissi yok oluyor." sözlerini kullandı.

12d7fdab-46e4-414e-84d0-8a56da21f597.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.