Taneja, “Doğal taş kültürel bir miras”

Taneja, “Doğal taş kültürel bir miras”

Dünya doğal taş sektörünü buluşturan 24. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için İzmir’e gelen Litos Dergisi Müdürü ve Dünya Doğaltaş Örgütü eski başkanı Anıl Taneja “Doğal taş kültürel bir mirastır” diye konuştu.

Doğal taş sektörünün dünyadaki tüm temsilcilerini bir araya getiren 24. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda “Sektörel Deneyimler” etkinliğine doğal taş sektörünün en yetkin isimlerinden Litos Dergisi Müdürü ve Dünya Doğaltaş Örgütü eski Başkanı Anıl Taneja konuk oldu.

Anıl Taneja, banklardan merdivenlere, mutfak tezgahlarından duvar resimlerine ve mimari yapılara kadar, doğal taşın günlük yaşamda kullanımına ilişkin dünyadaki yaratıcı uygulamaları örnekleriyle anlattı. Doğal taşın tükenmeyen bir kaynak olduğunu belirten Taneja,” Biraz hayal gücü ve yaratıcılıkla doğal taş kaynağıyla yapabileceklerinizin sınırı yok” dedi. 

Ülkenin mirası 
 

Doğal taş potansiyelinin ancak benimsenirse değerinin artırılabileceğine dikkat çeken Anıl Taneja, “Bir ülke için doğal taş kaynaklarından daha değerli bir şey varsa o da doğal taşın bir kültürel miras olduğu gerçeğidir. Eğer o ülke bu algıyı benimserse, potansiyelini değerlendirmek için elindeki tüm olanakları kullanır. Gelişebilmesi için önce mirasa sahip çıkması, yeni uygulamalarla gelecek kuşağa aktarması gerekir. Global ve yerel ekonomiler çöktüğünde bile bizim sektörümüzde doğal taşımız hala aynı değerde kalır” dedi. 

Doğal taş kullanımının sınırı yok 
 

Doğal taş uygulamalarının günlük yaşamda yeteri kadar kullanılmadığını belirten Taneja, “Bunun sayısını artırmamız gerekiyor, çok daha yaratıcı bir endüstrinin peşinde koşmalıyız. Doğal taş endüstrisi olarak dünya üzerinde bu konuya ilişkin ciddi adımların atıldığını görüyoruz. Taş doğal bir oluşum. Evinizin içinden yürüdüğünüz sokağa, çalıştığınız yere kadar aklınıza gelebilecek her türlü objenin doğal taş tasarımını yapabilmek mümkün. Sadece doğru teknolojiyi geliştirip, ardından da doğru süreçlerden geçirip pazarlamasını çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu şekilde mirasımızın değerini artırabiliriz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.